ΑΘΛΗΤΙΣΜΟΣ

Μερετσόλιας: «Αποτελεί δικαίωση η πρόκριση»

Ο Κώστας Μερετσόλιας μέσα από, όχι μία, αλλά δύο σκυταλοδρομίες, 4Χ100μ μεικτή ανδρών και mixed, αύριο το βράδυ θα είναι και οριστικά μέλος της Ολυμπιακής ομάδας γα το Τόκιο.

του Παναγιώτη Βότση
[email protected]

Με 3:34.61 η 4Χ100μ μεικτή των ανδρών βρίσκεται αυτή τη στιγμή στην τελευταία θέση πρόκρισης για το Τόκιο και με 3:45.38 η 4Χ100μ μεικτή mixed βρίσκεται στην προτελευταία θέση πρόκρισης. Αύριο το βράδυ κλείνει η περίοδος πρόκρισης και θεωρείται πολύ δύσκολο να βρεθεί μία χώρα να μας περάσει στους άνδρες και ταυτόχροναα 2 χώρες στη mixed ώστε να μείνει ο 23χρονος εκτός Ολυμπιακών. Ο ίδιος μετά την τρομερή σημερινή κούρσα και το πανελλήνιο ρεκόρ, τόνισε: «Όταν είσαι στη 16η θέση περιμένεις μέχρι την τελευταία στιγμή αν θα σε περάσει κάποια άλλη ομάδα. Τώρα έχουμε περάσει 2 ομάδες, είμαστε σε σαφώς πλεονεκτική θέση και έχει μείνει 1μιση μέρα. Είναι ένα μαξιλαράκι ασφαλείας. Είμαι πολύ χαρούμενος. Το ότι ήρθαμε εδώ και οι 4, 6 μαζί με την 4Χ100μ μεικτή των ανδρών, και βγάλαμε καλούς χρόνους μία εβδομάδα μετά τον αγώνα-στόχο του ευρωπαϊκού είναι πολύ σημαντικό. Δεν ήταν σίγουρο ότι θα είμαστε σε φόρμα αλλά το θέλαμε όλοι και παλέψαμε για αυτό. Το κλίμα ήταν μαγικό, απίστευτο. Όταν και πριν και κατά τη διάρκεια της κούρσας έχεις ένα κολυμβητήριο όρθιο είναι απερίγραπτο, βοηθάει πάρα πολύ. Βλέπεις τον άλλον να έρχεται και λες σειρά μου, θέλω να πέσω μέσα. Σίγουρα αποτελεί δικαίωση η πρόκριση, θεωρώ ότι τα τελευταία 3 χρόνια έχω δουλέψει πολύ, και αυτό φαίνεται από τη σταθερή βελτίωση που έχω. Ξεκίνησα τη χρονιά πιο αργός σε σχέση με την περσινή και με τις καραντίνες κτλ. Βγήκε όμως πολύ καλή δουλειά φέτος, σε κάθε αγώνα ήμουν και λίγο καλύτερος. Ήταν ο στόχος της χρονιάς να πάω στο ευρωπαϊκό για να διεκδικήσουμε όριο για το Τόκιο. Δεν έγινε αυτό στη Βουδαπέστη και το καταφέραμε εδώ. Το να καταφέρνεις τον πρώτο στόχο και είσαι σε θέση να θέσεις έναν άλλο μεγαλύτερο νομίζω ότι είναι όλο το νόημα του πρωταθλητισμού».

Ο προπονητής του Μερετσόλια και ομοσπονδιακός προπονητής, Βαγγέλης Κοζομπόλης, από την πλευρά του τόνισε: «Τέλος καλό όλα καλά. Πετύχαμε το στόχο μας. Είναι πολύ σημαντικό που τα παιδιά κατάφεραν να είναι μέσα στις 16 καλύτερες ομάδες του κόσμου, είναι ήδη μεγάλο επίτευγμα. Υπάρχουν όμως περιθώρια βελτίωσης και θεωρώ ότι στο Τόκιο μπορούμε να βελτιώσουμε ακόμα περισσότερο τους χρόνους μας στις σκυταλοδρομίες. Είναι πολύ ενθαρρυντικό το γεγονός ότι μία εβδομάδα μετά τον αγώνα-στόχο στο ευρωπαϊκό σημείωσαν όλοι πολύ κάλους χρόνους και πέτυχαν το στόχο της πρόκρισης».

ΠΗΓΗ Sportsfeed.gr