ΑΘΛΗΤΙΣΜΟΣ

Μεταγραφή για να μη χάνει προπονήσεις έκανε η Λεντέκι

Πριν πεινάσει μαγειρεύει η Κέιτι Λεντέκι που αποφάσισε να πάρει μεταγραφή στο πανεπιστήμιο του Φλόριντα για να μη… χάσει προπονήσεις.

του Σούλη Μέζου
[email protected]

Η Αμερικανίδα πολυ-Ολυμπιονίκης της κολύμβησης, είναι μέλος του φημισμένου πανεπιστημίου του Στάνφορντ. To μειονέκτημα του Στάνφορντ που κατά τα άλλα έχει ένα από τα κορυφαία ακαδημαϊκά και αθλητικά προγράμματα του πλανήτη, είναι πως βρίσκεται στην πολιτεία της Καλιφόρνια που είναι… επιρρεπής στα λοκντάουν.
Η Λεντέκι που επέστρεψε στις ΗΠΑ από τον Τόκιο έχοντας χάσει στο 400αρι ελεύθερο από την Αυστραλή Αριάρν Τίτμους, ενόψει του παγκοσμίου της Φουκουόκα το ερχόμενο καλοκαίρι δεν αφήνει τίποτα στην τύχη. Πήρε την απόφαση να αλλάξει πανεπιστήμιο και να πάει στο Φλόριντα ως εθελόντρια… βοηθός προπονητή. Αυτή φυσικά είναι η δικαιολογία για να μη χάσει τις ακαδημαϊκές σπουδές της στο Στάνφορντ τις οποίες «παγώνει», πηγαίνοντας στην πολιτεία των ΗΠΑ (Φλόριντα) που ουσιαστικά δεν έκλεισε ποτέ. Σύμφωνα μάλιστα με τον κυβερνήτη της, τον ρεπουμπλικάνο Ρον Ντεσάντις, δεν πρόκειται να κλείσει ούτε στο μέλλον παρά το γεγονός πως έχει υψηλό ποσοστό μη εμβολιασμένων κατοίκων. Όπως δείχνουν τα πράγματα, η Φλόριντα αλλά και το Τέξας (η δεύτερη πολιτεία των ΗΠΑ που δεν «κλείνει») θα αποτελέσουν τη βάση της πλειοψηφίας των Αμερικάνων αθλητών μέχρι ο κορονοϊός να μην αποτελεί πλέον πρόβλημα.

ΠΗΓΗ Sportsfeed.gr

Related Posts