ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ

Μετρό Θεσ/νίκης: «Πράσινο» φως για τη συνέχιση των εργασιών απόσπασης των αρχαιοτήτων

Ύστερα από τη συγκεκριμένη δικαστική απόφαση οι εργασίες απόσπασης στο σταθμό Βενιζέλου που ξεκίνησαν τον προηγούμενο μήνα θα συνεχιστούν κανονικά

Απορρίφθηκε το πρωί της Τρίτης το αίτημα προσωρινής διαταγής στο πλαίσιο των ασφαλιστικών μέτρων που κατέθεσαν 304 πολίτες ώστε να σταματήσει η διαδικασία κατασκευής του σταθμού Βενιζέλου του μετρό της Θεσσαλονίκης με τη μέθοδο της απόσπασης και επανατοποθέτησης των αρχαιοτήτων.

Οι αιτούντες προσέφυγαν κατά της Αττικό Μετρό, της κατασκευάστριας κοινοπραξίας και της αναδόχου εταιρείας που έχει αναλάβει την απόσπαση. Πρόσθετες παρεμβάσεις για την απόρριψη του αιτήματος έκαναν δια των συνηγόρων τους το Ελληνικό Δημόσιο, η Περιφέρεια Κεντρικής Μακεδονίας, ο Δήμος Θεσσαλονίκης, ο Εμπορικός Σύλλογος Θεσσαλονίκης, το Τεχνικό Επιμελητήριο Ελλάδος και η Περιφερειακή Ένωση Δήμων Κεντρικής Μακεδονίας.

Τελικά, το δικαστήριο αποφάσισε την απόρριψη του αιτήματος για προσωρινή διαταγή που σημαίνει ότι οι εργασίες της απόσπασης, που είναι σε εξέλιξη θα συνεχιστούν απρόσκοπτα.

Διαβάστε ακόμη:

Οδοιπορικό στα κινεζικά ναυπηγεία εν μέσω πανδημίας: «Ήμουν 28 μέρες σε καραντίνα και έκανα 10 COVID test» (pics)

Deloitte: Μυτιληναίος, ΓΕΚ Τέρνα, Ελλάκτωρ ανάμεσα στις 100 κορυφαίες κατασκευαστικές παγκοσμίως για το 2020

ManpowerGroup: 7 στους 10 εργοδότες δεν βρίσκουν υπαλλήλους – Πού θα γίνουν προσλήψεις

ΠΗΓΗ NEWMONEY

Related Posts