ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ

Με άρωμα ναυτιλίας η εκδήλωση του Προξενικού Σώματος Ελλάδος (pics)

Το Προξενικό Σώμα Ελλάδος- Consular Corps Greece με πρόεδρο τον Χάρη Βαφειά πραγματοποίησε την εκδήλωση για την κοπή της πρωτοχρονιάτικης πίτας. Το “παρών” έδωσαν 75 διπλωμάτες, πρέσβεις και πρόξενοι. Επίτιμοι καλεσμένοι ήταν ο υπουργός Εθνικής Άμυνας Νίκος Παναγιωτόπουλος, οι βουλευτές της ΝΔ και πρώην υπουργοί, Γιώργος Κουμουτσάκος και Γιάννης Κεφαλογιάννης.

Μεταξύ άλλων, παρευρέθηκαν οι πρέσβεις των Ηνωμένων Αραβικών Εμιράτων, της Αιγύπτου, της Νοτίου Αφρικής που κέρδισε και το φλουρί και άλλοι. Από τον χώρο της ναυτιλίας ήταν ο Γαβριήλ Πετρίδης πρόξενος του Βιετνάμ, ο Πάρης Δράγνης πρόξενος της Ουκρανίας και ο Άλεκ Τομάζος.

Το Προξενικό Σώμα Ελλάδος (Consular Corps in Greece) ιδρύθηκε το 1972 με σκοπό την ανάπτυξη των σχέσεων μεταξύ των Προξένων που έχουν ως χώρα διαπίστευσης την Ελλάδα ή κάποια Περιφέρεια αυτής.

Κατά την διάρκεια των 51 χρόνων το Προξενικό Σώμα μέσα από πολυάριθμες δραστηριότητες έχει καταφέρει να δημιουργήσει δεσμούς φιλίας μεταξύ των μελών του στα οποία περιλαμβάνονται ξένοι διπλωμάτες και Προξενικοί Λειτουργοί.

Στις δραστηριότητες του Προξενικού Σώματος, συγκαταλέγονται η διοργάνωση επιτυχημένων εκδηλώσεων, εκθέσεων, ομιλιών και επισκέψεων σε διάφορες περιοχές της Ελλάδας με σκοπό την ξενάγηση σε ιστορικά, πολιτιστικά μνημεία αλλά και σημαντικά αξιοθέατα. Όλες οι παραπάνω δραστηριότητες έχουν αποδειχθεί πολύτιμη εμπειρία γνωριμίας των ξένων διπλωματών με την Ελλάδα.

Διαβάστε ακόμη

Η κυπριακή ναυτιλία βάζει ρότα για ακόμα πιο ψηλά (pics)

PIMCO: Τι σηματοδοτεί η απόφαση της ΕΚΤ για νέα αύξηση στα επιτόκια – Τα πρώτα σενάρια για τον Μάιο

Κατώτατος μισθός: 12 ερωτήσεις και απαντήσεις για αύξηση στα €780, τριετίες και επιδόματα

ΠΗΓΗ NEWMONEY