ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ

Με αυτό το κόλπο ανανεώνουν την άδεια οδήγησης οι υπερήλικες

Οι ηλικιωμένοι καταφέρνουν να “καλύπτουν” τα προβλήματα υγείας και να ανανεώνουν τα διπλώματά τους – Δείτε πώς

Το θέμα της ανανέωσης των αδειών οδήγησης για ηλικιωμένους απασχολεί εδώ και δεκαετίες τις εκάστοτε πολιτικές ηγεσίες κυρίως του υπουργείου Υποδομών και Μεταφορών.

Οι ηλικιωμένοι ιδίως στην επαρχία δεν θέλουν με τίποτα να καταθέσουν την άδεια οδήγησής τους λόγω ηλικίας ή της φαρμακευτικής αγωγής που λαμβάνουν εξαιτίας των προβλημάτων υγείας που πιθανόν να έχουν και μερικοί εξ αυτών είναι διατεθειμένοι να πληρώσουν πολλά χρήματα σε κυκλώματα που έχουν «στηθεί» μεταξύ υπαλλήλων Διευθύνσεων Μεταφορών, γιατρών, φαρμακοποιών και σχολών οδηγών ώστε να πετύχουν τον στόχο τους.

Ωστόσο, το θέμα λαμβάνει πολύ μεγαλύτερες διαστάσεις καθώς κυρίως στην επαρχία οι ηλικιωμένοι πέραν των αυτοκινήτων ή των δίκυκλων οδηγούν και αγροτικά μηχανήματα τα οποία μάλιστα και κινούν πέραν των χωραφιών δηλαδή στον δρόμο, θέτοντας σε κίνδυνο τις ζωές πολλών αθώων πολιτών!

Το κόλπο πλέον έχει γίνει γνωστό και το ακολουθούν όλοι οι ηλικιωμένοι που μπορούν να δώσουν το φακελάκι τους ώστε να ανανεώσουν τις άδειες οδήγησής τους παρακάμπτοντας τους γιατρούς που τηρούν τη νομοθεσία.

Διαβάστε τη συνέχεια του κειμένου στο newsauto

ΠΗΓΗ NEWMONEY