ΤΟΥΡΙΣΜΟΣ

Με αφιέρωμα στην Τουριστική Εκπαίδευση κυκλοφόρησε το νέο τεύχος του περιοδικού «ΧΡΗΜΑ & ΤΟΥΡΙΣΜΟΣ»

Με αφιέρωμα στην ιδιωτική Τουριστική Εκπαίδευση και πλούσια θεματογραφία, την οποία συνθέτουν αξιόπιστες μελέτες από τους μεγαλύτερους μελετητικούς οίκους και οργανισμούς για την επίδραση της πανδημίας του Covid-19 στον παγκόσμιο Τουρισμό, έγκυρα ρεπορτάζ με τα τελευταία στοιχεία για την πορεία του ελληνικού Τουρισμού και οι καθιερωμένες μόνιμες στήλες του, κυκλοφορεί το τελευταίο τεύχος του περιοδικού «ΧΡΗΜΑ&ΤΟΥΡΙΣΜΟΣ».

Επίκαιρο λόγω της χρονικής περιόδου, το αφιέρωμα στην τουριστική εκπαίδευση παρουσιάζει όλες τις τελευταίες εξελίξεις σε επίπεδο δημόσιας τουριστικής εκπαίδευσης και τις καλύτερες προτάσεις σε επίπεδο ιδιωτικών σχολών. Κολέγια και σχολές τουριστικής εκπαίδευσης, που στην πλειοψηφία τους συνεργάζονται με αναγνωρισμένα πανεπιστήμια του εξωτερικού, προσφέροντας ποιοτικές σπουδές σε κλάδους αιχμής.

Σημείο αναφοράς στην πλούσια θεματογραφία του τεύχους, αποτελεί η τελευταία έρευνα της Ευρωπαϊκής Επιτροπής Τουρισμού, σύμφωνα με την οποία κατακόρυφη πτώση 44% κατέγραψαν οι διεθνείς αφίξεις τουριστών στην Ευρώπη το πρώτο τετράμηνο του έτους.

Ενδιαφέρον παρουσιάζουν οι προβλέψεις του Παγκόσμιου Οργανισμού Τουρισμού (UNWTO) για απώλειες στις διεθνείς τουριστικές αφίξεις συνολικά το 2020 μεταξύ του 58% και 78%.  Ενώ εξίσου ενδιαφέροντα είναι τα αποτελέσματα της νέας μελέτης του Παγκόσμιου Συμβουλίου Ταξιδίων & Τουρισμού (WTTC) για τα οικονομικά οφέλη του Τουρισμού το 2019 και τις τάσεις για το 2020, σύμφωνα με τα οποία η Ελλάδα αναδείχθηκε πέρυσι στην ταχύτερα αναπτυσσόμενη χώρα στον τομέα του τουρισμού και των ταξιδίων.

Στην δημοσιογραφική ύλη του περιοδικού ξεχωρίζει το άρθρο του βουλευτή του ΣΥΡΙΖΑ, κ. Χάρη Μαμουλάκη, ο οποίος κατηγορεί την κυβέρνηση για λανθασμένους χειρισμούς στον περιορισμό των κραδασμών της επιδημίας του κορωνοϊού στον ελληνικό Τουρισμό, αλλά και τα αποτελέσματα τους 4ου κύκλου της έρευνας του ΙΤΕΠ «Covid-19 και Ελληνική Ξενοδοχία», σύμφωνα με τα οποία σε 5,6 δισ. ευρώ εκτιμώνται οι συνολικές απώλειες των ξενοδοχείων το 2020.

Την ύλη του περιοδικού, συμπληρώνουν, όπως πάντα, οι καθιερωμένες, επιτυχημένες, μόνιμες στήλες του.

ksd
adv

ΠΗΓΗ money-tourism.gr

Related Posts