ΑΘΛΗΤΙΣΜΟΣ

Με διάθεση για μεγάλες βολές ξεκίνησε ο Αναστασάκης

Μετά τη συμμετοχή του στους δεύτερους Ολυμπιακούς Αγώνες της καριέρας του, ο πρωταθλητής της σφυροβολίας Μιχάλης Αναστασάκης έχει ξεκινήσει τη νέα του σεζόν που προβλέπεται να είναι αρκετά γεμάτη.

της Πηνελόπης Γκιώνη
[email protected]

Ο αθλητής του Αλέξανδρου Παπαδημητρίου, που έχει ατομικό ρεκόρ 77.72μ, το καλοκαίρι αγωνίστηκε για δεύτερη φορά σε Ολυμπιακούς Αγώνες και ολοκλήρωσε μία ακόμη σεζόν με σταθερά καλές επιδόσεις και παρουσία σε μεγάλη -τη μεγαλύτερη όλων- διοργάνωση. Ο Αναστασάκης αντιμετώπισε ορισμένες ενοχλήσεις που ίσως να του στέρησαν επιδόσεις, όμως τώρα ξεκινά υγιής, με πολύ καλή διάθεση και όρεξη: «Ξεκινήσαμε προπονήσεις εδώ και περίπου ένα μήνα, λίγο πριν τον Σεπτέμβριο. Πηγαίνουν καλά, ακόμη είναι ήρεμα τα πράγματα και κάνουμε τώρα πιο πολύ φυσική κατάσταση. Από την άλλη εβδομάδα θα ξεκινήσουμε περισσότερο βολές και βαράκια. Όλα καλά, είμαι υγιής αυτή τη στιγμή» δήλωσε ο Έλληνας πρωταθλητής στο Sportsfeed. Αξίζει να αναφέρουμε πως τα όρια για το παγκόσμιο ανοιχτού και το ευρωπαϊκό ανοιχτού είναι 77.50μ και 77μ αντίστοιχα, επιδόσεις που ο Αναστασάκης έχει δείξει πως έχει στα χέρια του.

O 26χρονος ρίπτης έχει στο μυαλό του ένα βασικό πλάνο για τη σεζόν που έρχεται, αν και είναι νωρίς, όμως έχει ήδη καθορίσει τον στόχο του που είναι να επιστρέψει σε συγκεκριμένο επίπεδο: «Δεν έχουμε προγραμματίσει κάτι ακόμα αλλά λογικά θα ξεκινήσουμε το ευρωπαϊκό χειμερινό κύπελλο ρίψερων και μετά λογικά κάποια μίτινγκ, μέχρι το παγκόσμιο και το πανευρωπαϊκό πρωτάθλημα. Γενικά η σεζόν ξεκίνα με καλή διάθεση γιατί είδα κάποια πραγματάκια τα οποία δεν μπορούσα να δω οπότε ξεκινάω με καλή διάθεση και σαν στόχο, γενικά, έχω να φτάσω στο επίπεδο που ήμουν πριν».

ΠΗΓΗ Sportsfeed.gr