ΑΘΛΗΤΙΣΜΟΣ

Με Νακόπουλο συνεχίζει ο Καλάκος

Ο αθλητής των μεσαίων αποστάσεων ανακοίνωσε ότι φεύγει από τους προπονητές που τον ανέδειξαν στον ΓΣ Γλυφάδας και ξεκινάει ένα νέο κεφάλαιο υπό την καθοδήγηση του Κώστα Νακόπουλου.

Ο Θάνος Καλάκος είναι σταθερά τα τελευταία χρόνια ανάμεσα στους καλύτερους δρομείς 800μ που διαθέτει η χώρα μας. Τo ατομικό του ρεκόρ είναι 1:48.59 από το παγκόσμιο Ε/Ν του Γκροσέτο το 2017, επίδοση που αποτελεί μέχρι και σήμερα το πανελλήνιο ρεκόρ για την κατηγορία των εφήβων. Από τις μικρές κατηγορίες μέχρι και πριν λίγο καιρό προπονούνταν στον ΓΣ Γλυφάδας, έναν από τους πλέον ισχυρούς συλλόγους στις μεσαίες και μεγάλες αποστάσεις. Προκειμένου να μπορέσει να πλησιάσει και να ξεπεράσει τους χρόνους που έτρεχε ως έφηβος πήρε την απόφαση να αλλάξει προπονητική έδρα και να δώσει τα χέρια με τον πρώην αντίπαλό του στα 800μ, Κώστα Νακόπουλο. Ο 33χρονος προπονητής πλέον έχει ατομικό ρεκόρ 1:47.81 από το γκραν πρι της Θήβας το 2013, επίδοση με η οποία τον φέρνει στη 12η θέση της λίστας όλων των εποχών στην Ελλάδα (ο Καλάκος είναι 20ος). Μετά την απόφαση του δικού του προπονητή, Χρήστου Παπαχρήστου, να αποσυρθεί από την προπονητική έχει χτίσει μία δυνατή ομάδα στην ημιαντοχή με τις Γιανννοπούλου και Μαρινάκου.

Ο Καλάκος που το 2021 θα μπει κι επίσημα στην κατηγορία των ανδρών δήλωσε μέσω σόσιαλ μίντια τα εξής για την απόφασή του: «Ένας κύκλος στην ζωή μου έκλεισε. Φέτος πήρα την απόφαση να αποχωριστώ την ομάδα και τους προπονητές που με ανέδειξαν σαν αθλητή. Μέσα σε αυτά τα χρόνια είχαμε θετικές και αρνητικές αναμνήσεις, χαρές και λύπες, επιτυχίες και αποτυχίες… Ευχαριστώ από τα βάθη της καρδιάς μου τους δύο προπονητές μου, Μανώλη Χάντζο και Γιάννη Περήφανο για  όλα όσα μου έχουν προσφέρει όλα αυτά τα χρόνια, οδηγώντας με σε μια σειρά επιτυχιών, με αποκορύφωμα την κατάρριψη του πανελλήνιου ρεκόρ εφήβων στα 800μ. το 2017. Στάθηκαν ακούραστα πάντα στο πλάι μου, με στήριξαν όταν χρειαζόμουν στήριξη, μου έδωσαν τα μπράβο όταν τα άξιζα, αλλά και με μαλωσαν και με καθοδήγησαν στα λάθη και τις αστοχίες μου. Ένα μεγάλο ευχαριστώ στο ΓΣ Γλυφάδας, που μου στάθηκε σε όλες τις δύσκολες στιγμές. Ένα ξεχωριστό και ζεστό ευχαριστώ και στους συναθλητές και φίλους μου για τις μοναδικές στιγμές που μοιραστήκαμε. Συγνώμη που δεν πρόλαβα να σας χαιρετίσω. Σας εύχομαι ολόψυχα πάντα επιτυχίες! Για το νέο μου ξεκίνημα, επέλεξα να εμπιστευτώ τον κ. Κώστα Νακόπουλο. Είμαι σίγουρος ότι θα έχουμε μια πολύ καλή και γεμάτη επιτυχίες συνεργασία! Τα καλύτερα έπονται».

ΠΗΓΗ Sportsfeed.gr

Related Posts