ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ

Με νευρικότητα ξεκίνησε η σημερινή συνεδρίαση στο Χρηματιστήριο Αθηνών

Αν και σήμερα οι επενδυτές έχουν ως σύμμαχο το καλό κλίμα από τις ξένες Ευρωπαϊκές αγορές, η νευρικότητα είναι φανερή με το πρόσημο να έχει αλλάξει ήδη από θετικό σε αρνητικό πέντε φορές την πρώτη μισή ώρα

Με θετικό πρόσημο ξεκίνησε το χρηματιστήριο Αθηνών με τον Γενικό δείκτη να σημειώνει πτώση 0,04% και να είναι στις 749,88 μονάδες, ενώ ο Τραπεζικός δείκτης σημειώνει οριακή άνοδο 0,03% και είναι στις 443,39 μονάδες με τους επενδυτές να προσπαθούν να κρατήσουν τον Γενικό δείκτη στην ευρύτερη περιοχή των 750 μονάδων η οποία τεχνικά είναι κρίσιμη και θα δείξει την συνέχεια ή όχι της πτωτικής τάσης που διαμορφώθηκε τον Ιανουάριο.

Αν και σήμερα οι επενδυτές έχουν ως σύμμαχο το καλό κλίμα από τις ξένες Ευρωπαϊκές αγορές, η νευρικότητα είναι φανερή με το πρόσημο να έχει αλλάξει ήδη από θετικό σε αρνητικό πέντε φορές την πρώτη μισή ώρα και με τους επενδυτές να παρακολουθούν την εξέλιξη της πανδημίας στην χώρα μας, με την Αττική να έχει χαρακτηριστεί ως κόκκινη περιοχή και να είναι ένα βήμα πριν το σκληρό lockdown με ότι συνέπειες έχει αυτό για τις επιχειρήσεις και την οικονομία.

Στο ταμπλό τώρα και στον δείκτη Μεγάλης Κεφαλαιοποίησης ο οποίος σημειώνει οριακή άνοδο 0,075 και είναι στις 1.783,45 μονάδες, η Coca Cola με 2,15% ηγείται των ανοδικών μετοχών και ακολουθεί ο Φουρλής με 1,335 και η Τέρνα Ενεργειακή με 1,28% ενώ ήπια ανοδικά κινούνται η ΓΕΚ Τέρνα, Μυτιληναίος, ΟΛΠ, ΔΕΗ, ΕΥΔΑΠ, ΕΧΑΕ και Τράπεζα Πειραιώς.

Σε πτώση η Aegean με 1,71% καταγράφει τις μεγαλύτερες με την Λάμδα να την ακολουθεί με 1,42%. Ήπιες απώλειες καταγράφουν τα Ελληνικά Πετρέλαια, Σαράντης, Ελλάκτωρ, Τιτάνας, Alpha Bank, Motor Oil, ΟΠΑΠ, Eurobank, Βιοχάλκο, Εθνική Τράπεζα, Jumbo και ΟΤΕ με τον ΑΔΜΗΕ να είναι αμετάβλητος. Στην Μεσαία Κεφαλαιοποίηση η οποία έχει καλύτερη εικόνα και παρουσιάζει άνοδο 0,57% στις 1.058,82 μονάδες η ΕΛΤΟΝ με 2,77% σημειώνει την μεγαλύτερη άνοδο και ακολουθούν σε θετικό έδαφος Quest, Πλαστικά Θράκης, Τράπεζα Αττικής, Ευρωπαϊκή Πίστη, ΚΡΙ-ΚΡΙ, ΑΒΑΞ και Profile. Σε πτώση η Ιντρακάτ, Παπουτσάνης, Ολυμπιακή Τεχνική, Πλαίσιο, Ιντρακόμ και Cenergy. Ο τζίρος πολύ χαμηλός στα 8 εκατομμύρια ευρώ.

Διαβάστε ακόμη:

«Σηκώνουν τα χέρια» μεγάλοι λιανέμποροι για το click inside

Πού οδηγεί ο συμβιβασμός Fraport – Ελευθέριος Βενιζέλος με το Δημόσιο

Οικογένεια Παπαγιάννη: Από την «περιπέτεια» της ΒΙΚΗ, στο success story με το ελληνικό χαβιάρι

ΠΗΓΗ NEWMONEY

Related Posts