ΑΘΛΗΤΙΣΜΟΣ

Με πιστοποιητικό εμβολιασμού ή νόσησης στο πανελλήνιο κλειστού

Τα υγειονομικά πρωτόκολλα που θα τηρηθούν στους αγώνες στίβου κατά τη χειμερινή περίοδο (και μέχρι νεοτέρας) ανακοίνωσε ο ΣΕΓΑΣ.

του Γιώργου Κατσαρού
[email protected]

Στο πιο σημαντικό κομμάτι που αφορά στη συμμετοχή των αθλητών και αθλητριών, είναι ξεκάθαρο πως στο πανελλήνιο πρωτάθλημα ανδρών – γυναικών, οι συμμετέχοντες καθώς και αυτοί που θα προέρχονται από την κατηγορία των νέων (Κ23) θα μπορούν να αγωνιστούν μόνο αν έχουν ολοκληρώσει τη διαδικασία του εμβολιασμού ή διαθέτουν πιστοποιητικό που να αποδεικνύει ότι έχουν νοσήσει τους προηγούμενες εβδομάδες. Το ίδιο ισχύει και για τους προπονητές. Για όλες τις υπόλοιπες ηλικιακές κατηγορίες, από Κ20 και κάτω, ισχύουν τα τεστ (μόνο με αρνητικό) όπως τα καθορίζει ο ΣΕΓΑΣ.

Αναλυτικά στο υγειονομικό πρωτόκολλο της ομοσπονδίας για τους αγώνες κλειστού στίβου αναφέρει:

Προκειμένου να περιοριστεί στο μέτρο του δυνατού η διασπορά του ιού στη διοργάνωση, καθορίζεται υποχρεωτική η προσκόμιση των παρακάτω πιστοποιητικών ανά ηλικιακή κατηγορία συμμετοχής:

  • Κ12, Κ14, Κ16 & Κ18: με Self Test την ημέρα διεξαγωγής των αγώνων παρουσία του υπεύθυνου covid του συλλόγου ή του προπονητή, με εξαίρεση όσους προσκομίζουν πιστοποιητικό εμβολιασμού ή πιστοποιητικό νόσησηςσε ισχύ.
  • Κ20: με PCR εντός 72 ωρών ή Rapid Test εντός 48 ωρών, με εξαίρεση όσους προσκομίζουν πιστοποιητικό εμβολιασμού ή πιστοποιητικό νόσησης* σε ισχύ.
  • Κ23 & Α/Γ: με πιστοποιητικό εμβολιασμού ή πιστοποιητικό νόσησης σε ισχύ.

Όσον αφορά το πιστοποιητικό νόσησης αυτό εκδίδεται:

α) κατόπιν εργαστηριακού ελέγχου με τη μέθοδο PCR για κορονοϊό COVID-19, εντός δεκατεσσάρων (14) ημερών μετά από τον πρώτο θετικό έλεγχο,

β) ειδικώς για τους πλήρως εμβολιασμένους, σύμφωνα με τα οριζόμενα στην παρ. 2, και κατόπιν θετικού ελέγχου με τη χρήση ταχείας ανίχνευσης αντιγόνου κορονοϊού COVID-19 (rapid test).

Η ισχύς του πιστοποιητικού νόσησης διαρκεί έως ενενήντα (90) ημέρες μετά από τον κατά τα ανωτέρω μοναδικό ή πρώτο θετικό έλεγχο, με την επιφύλαξη των δύο επόμενων εδαφίων:

– Ειδικώς, τα πιστοποιητικά νόσησης που εκδόθηκαν από τις 8.7.2021 έως και τις 31.10.2021 είτε κατόπιν εργαστηριακού ελέγχου με τη μέθοδο PCR είτε κατόπιν ελέγχου με τη χρήση ταχείας ανίχνευσης αντιγόνου κορωνοϊού COVID-19 (rapid test) παραμένουν σε ισχύ έως εκατόν ογδόντα (180) ημέρες μετά από τον πρώτο θετικό έλεγχο και πάντως όχι πέραν της 31ης.1.2022.

– Η ισχύς των πιστοποιητικών νόσησης που εκδόθηκαν από την 1η.11.2021 έως και τις 4.12.2021 είτε κατόπιν εργαστηριακού ελέγχου με τη μέθοδο PCR είτε κατόπιν ελέγχου με τη χρήση ταχείας ανίχνευσης αντιγόνου κορωνοϊού COVID- 19 (rapid test) διαρκεί ενενήντα (90) ημέρες.

ΑΝΑΛΥΤΙΚΑ ΟΛΟ ΤΟ ΥΓΕΙΟΝΟΜΙΚΟ ΠΡΩΤΟΚΟΛΛΟ ΓΙΑ ΤΟΝ ΚΛΕΙΣΤΟ

ΠΗΓΗ Sportsfeed.gr

Related Posts