ΑΘΛΗΤΙΣΜΟΣ

Με 12 χώρες και τον Κόου το βαλκανικό στη Ρουμανία

Στην τελική ευθεία έχει μπει η διεξαγωγή του βαλκανικού πρωταθλήματος στίβου ανδρών – γυναικών στο Κλουζ Ναπόκα της Ρουμανίας.

του Σούλη Μέζου
[email protected]

Οι αγώνες στους οποίους η Ελλάδα δε θα συμμετάσχει κατόπιν απόφασης του διοικητικού συμβουλίου του ΣΕΓΑΣ, θα διεξαχθούν με τη συμμετοχή 12 χωρών. Εκτός από τη διοργανώτρια Ρουμανία, ομάδες θα στείλουν και οι Βουλγαρία, Ουκρανία, Αρμενία, Μολδαβία. Σερβία, Μαυροβούνιο, Κόσοβο, Σκόπια, Τουρκία, Βοσνία/Ερεγοβίνη και Κροατία.
Η διοργανώτρια Ρουμανία έχει ήδη ανακοινώσει ότι θα κατεβάσει ομάδα που θα αποτελείται από 36 άνδρες αθλητές και 28 γυναίκες από τους οποίους ξεχωρίζει η τετράδα Φιρφιρίκα (δισκοβολία), Ιούσκο (μήκος), Μπομποτσέα (1.500μ) και Στάνσιου (ύψος) που έχει πάρει την πρόκριση για τους Ολυμπιακούς.
Στους αγώνες έχει προσκληθεί και ο πρόεδρος της παγκόσμιας ομοσπονδίας στίβου, Σεμπάστιαν Κόου, ενώ ο Ντόμπρομιρ Καραμαρίνοφ θα είναι παρών με διπλή ιδιότητα. Αυτή του προέδρου της βαλκανικής ομοσπονδίας (και της βουλγάρικης φυσικά) και αυτήν του προσωρινού προέδρου της ευρωπαϊκής.

ΠΗΓΗ Sportsfeed.gr

Related Posts