ΑΘΛΗΤΙΣΜΟΣ

Με 3 συμμετοχές στο παγκόσμιο Κ20

Στο Γουαγιακίλ της Κολομβίας θα διεξαχθεί το παγκόσμιο πρωτάθλημα τζούντο Κ20, από τις 10 έως τις 13 Αυγούστου, στο οποίο θα βρεθεί και η ελληνική ομάδα με την συμμετοχή τριών εφήβων αθλητών.

του Αγαθοκλή Γαρδίκη
ga[email protected]

Στην δεύτερη μεγαλύτερη πόλη της Κολομβίας θα αγωνιστούν ο Αδάμ Αναστασόπουλος στα 55 κιλά, αλλά και οι Μιχάλης Τσουτλασβίλι και Σταύρος Δούμας στα 73 κιλά. Για τον νεαρό Αναστασόπουλο το παγκόσμιο Κ20 θα αποτελέσει την πρώτη του μεγάλη διοργάνωση, καθώς θα είναι το πρώτο τουρνουά παγκοσμίου επιπέδου που θα συμμετέχει, με σκοπό να κερδίσει εμπειρίες για την συνέχεια. Για τον Τσουτλασβίλι, το Γουαγιακίλ θα είναι η όγδοη συμμετοχή του για φέτος σε μια προσπάθεια να δίνει το παρόν σε όλες τις μεγάλες αναμετρήσεις. Ο 20χρονος τζουντόκα κατάφερε να λάβει την πέμπτη θέση στους μεσογειακούς αγώνες του Οράν στα 73 κιλά, ενώ παράλληλα κατέκτησε το αργυρό μετάλλιο στο ευρωπαϊκό όπεν της Αθήνας και την έβδομη θέση στο γκραν σλαμ της Αττάλειας. Συνολικά φέτος, έχει συμμετέχει μεταξύ άλλων σε τέσσερα γκαν σλαμ και στο ευρωπαϊκό πρωτάθλημα ανδρών/γυναικών της Σόφιας. Στο παγκόσμιο Κ20 έχει σοβαρές βλέψεις για μια καλή πορεία και κάτω από συγκεκριμένες προϋποθέσεις μπορεί να κυνηγήσει και θέση στο βάθρο.

Ο Δούμας ακολουθεί τον ίδιο σχεδόν δρόμο με τον Τσουτλασβίλι, με τον 18χρονο τζουντόκα να συμμετέχει στις ίδιες διοργανώσεις, πλην των μεσογειακών της Αλγερίας. Ο Δούμας, που φέτος έκανε το ντεμπούτο στα τατάμι των ανδρών θα προσπαθήσει για το καλύτερο δυνατό αποτέλεσμα και φυσικά να φτάσει όσο πιο ψηλά μπορεί στο πουλ των 73κ. Οι κληρώσεις των τριών Ελλήνων τζουντόκα θα γνωστοποιηθούν το απόγευμα της επόμενης Τρίτης (7 Αυγούστου).

ΠΗΓΗ Sportsfeed.gr

Related Posts