ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ

Μητσοτάκης – ΔΕΘ: Δείτε Live τη συνέντευξη Τύπου

Μετά τα 24 μέτρα που εξήγγειλε ο πρωθυπουργός το βράδυ του Σαββάτου, ήρθε η ώρα για την καθιερωμένη συνέντευξη Τύπου της Κυριακής – Διαβάστε τι απάντησε στις ερωτήσεις των δημοσιογράφων

Σε περισσότερα από 3 δισ. ευρώ κοστολογείται το πακέτο φοροελαφρύνσεων και μέτρων που ανακοίνωσε το απόγευμα του Σαββάτου ο πρωθυπουργός, από το βήμα της 85ης ΔΕΘ.

Κατά τη διάρκεια της ομιλίας του, ο Κυριάκος Μητσοτάκης έδωσε ιδιαίτερη βαρύτητα στους νέους της χώρας, γνωστοποιώντας το εθνικό σχέδιο που υπάρχει αλλά και τα νέα μέτρα που αφορούν την εν λόγω ηλικιακή ομάδα πολιτών.

Επιπλέον, ανέφερε όλες τις φοροελαφρύνσεις που αναμενόταν να εξαγγείλει αλλά και τα μέτρα που θα λάβει η κυβέρνηση, έτσι ώστε να αναχαιτίσει το κύμα ανατιμήσεων που αναμένεται να σαρώσει και την Ελλάδα, όπως και την πλειονότητα των χωρών.
Όπως είπε ο πρωθυπουργός, η αύξηση του ΑΕΠ το 2021 θα αγγίξει το 6% από το 3,6% που είχε αρχικά υπολογιστεί.

Η καλύτερη του αναμενόμενου επίδοση της οικονομίας επιτρέπει στην κυβέρνηση να στήσει ένα «ανάχωμα» στις επικείμενες ανατιμήσεις και να βάλει στο επίκεντρο της οικονομικής πολιτικής της κυβέρνησης νέες φοροελαφρύνσεις αλλά και κίνητρα για τη νεολαία που θα συμβάλλουν στην δημιουργία δεκάδων χιλιάδων νέων θέσεων εργασίας.

Ο πρωθυπουργός έδωσε ιδιαίτερη έμφαση στην ανάγκη στήριξης των νοικοκυριών ενόψει των εισαγόμενων ανατιμήσεων στην ενέργεια ανακοινώνοντας ότι το σύνολο του πληθυσμού θα επιδοτηθεί με €30 για τις πρώτες 300 Kwh.

Δείτε αναλυτικά εδώ, όλα τα μέτρα που εξαγγέλθηκαν.

Την Κυριακή 12 Σεπτεμβρίου 2021, ο Κυριάκος Μητσοτάκης παραχώρησε την καθιερωμένη συνέντευξη Τύπου στο πλαίσιο της 85ης ΔΕΘ.

Διαβάστε ακόμα:

Μαρία Σάκκαρη: Η «χρυσή» ρακέτα της – Τα χρηματικά έπαθλα και οι χορηγοί

Ακρίβεια στο ρεύμα: Με 150 εκ. ευρώ θα επιδοτήσει η κυβέρνηση τις ανατιμήσεις

Self test για σχολεία: Αλλαγές στη διαδικασία – Πού θα δηλώνεται το αποτέλεσμα

ΠΗΓΗ NEWMONEY

Related Posts