ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ

Μητσοτάκης και Ευρωπαίοι πετούν το «μπαλάκι» της αποκλιμάκωσης στην Τουρκία

Στις ενέργειες και την κλιμάκωση της επιθετικής ρητορικής της Τουρκίας έναντι της Ελλάδας το τελευταίο διάστημα αναφέρθηκε ο πρωθυπουργός Κυριάκος Μητσοτάκης ενώπιον των ομολόγων του στο Ευρωπαϊκό Συμβούλιo

Με απόλυτη ικανοποίηση είδαν στην Αθήνα το ευκρινές μήνυμα που στέλνει η Σύνοδος Κορυφής των ηγετών της Ε.Ε. στην Τουρκία να αποφύγει την ένταση και την παραβίαση κυριαρχίας και εδαφικής ακεραιότητας της Ελλάδας και της Κύπρου, ενώ ο Κυριάκος Μητσοτάκης είχε την ευκαιρία χθες να εξηγήσει στους Ευρωπαίους συναδέλφους του κατά τη διάρκεια του δείπνου της Συνόδου πώς η γείτονας δημιουργεί αναταραχή σε μια περίοδο που αυτό δεν είναι χρήσιμο.

Το μήνυμα που ο κ. Μητσοτάκης ήθελε να περάσει, τόσο στη δημόσια δήλωσή του πριν την έναρξη της Συνόδου όσο και εντός αυτής, απευθυνόμενος στους ομολόγους του, ήταν πως είναι στο χέρι της Τουρκίας να ρίξει τους τόνους και να κατεβάσει την ένταση, καθώς δεν είναι η Ελλάδα αυτή που τη συντηρεί και την υποδαυλίζει. Βεβαίως, η Ελλάδα ενημερώνει τους εταίρους της και θα συνεχίσει να το πράττει, εφόσον η Τουρκία προκαλεί λόγω και έργω, αλλά δεν είναι αυτή που προβαίνει σε επιθετικές ενέργειες και ρητορικές προκλήσεις. «Ελπίζω να εισακούσει η Τουρκία αυτή τη φορά αυτές τις παραινέσεις, γιατί μόνο με αυτό τον τρόπο θα μπορεί να μειωθεί η ένταση στην Ανατολική Μεσόγειο αυτούς τους μήνες, με μοναδική υπαίτιο τη γείτονα χώρα», τόνισε ο κ. Μητσοτάκης προσερχόμενος στη Σύνοδο Κορυφής.

Διαβάστε περισσότερα στο protothema.gr

ΠΗΓΗ NEWMONEY

Related Posts