ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ

Μητσοτάκης προς Ερντογάν: «Η Ελλάδα δεν θα ανεχθεί μπούλινγκ από κανέναν»

Νέο μήνυμα προς την Τουρκία απέστειλε ο πρωθυπουργός, Κυριάκος Μητσοτάκης, από τη Νέα Υόρκη, όπου μιλώντας σε γεύμα ομογενών τόνισε ότι η Ελλάδα δεν ανέχεται εκφοβισμούς.

«Θα μιλήσω για την Τουρκία την Παρασκευή (στην ομιλία του στη Γενική Συνέλευση του ΟΗΕ), εδώ θα πω μόνο ένα πράγμα: Η Ελλάδα δεν θα ανεχθεί μπούλινγκ από κανέναν», ανέφερε χαρακτηριστικά. «Εμείς κινούμαστε πάντα με γνώμονα το Διεθνές Δίκαιο», συμπλήρωσε ο Κυριάκος Μητσοτάκης.

Νωρίτερα, ο πρωθυπουργός συναντήθηκε με αντιπροσωπεία πέντε αμερικανοεβραϊκών οργανώσεων, ενώ στη συνέχεια είχε ξεχωριστή συνάντηση με την πρόεδρο και ανώτερα στελέχη της αμερικανοεβραϊκής oργάνωσης AIPAC, στο πλαίσιο των επαφών του κατά την Εβδομάδα Υψηλού Επιπέδου της 77ης Γενικής Συνέλευσης του ΟΗΕ, στη Νέα Υόρκη.

Στο πλαίσιο αυτό, ο Κυριάκος Μητσοτάκης ενημέρωσε τους συνομιλητές του για την κλιμακούμενη ρητορική της τουρκικής ηγεσίας και την εργαλειοποίηση του μεταναστευτικού από την Άγκυρα, δίνοντας έμφαση στην ευθεία αμφισβήτηση της ελληνικής κυριαρχίας και σε περιστατικά παραπληροφόρησης της διεθνούς κοινότητας σε βάρος της χώρας μας.

Ο πρωθυπουργός αναφέρθηκε ιδιαίτερα στον ρόλο της Ελλάδας ως κόμβου για την εισροή ενέργειας στην Ευρώπη, ενώ επισήμανε πως η χώρα μας στηρίζει πάγια τη διεύρυνση και εμβάθυνση της συνεργασίας ανάμεσα στο Ισραήλ και την Ευρωπαϊκή Ένωση.

Επίσης, εστιάζοντας στα ενεργειακά, σε συνέντευξή του στο Bloomberg ο πρωθυπουργός τόνισε ότι η Αθήνα θα εξακολουθήσει να υποστηρίζει το πλαφόν στις τιμές του φυσικού αερίου στην Ευρώπη, μετά την άρνηση που προέβαλε η Κομισιόν -κατά την έκτακτη Σύνοδο- ως προς την επιβολή του ανώτατου ορίου.

Διαβάστε ακόμη

Επιβεβαιώθηκαν οι προβλέψεις: Η Fed προχωρά σε νέα αύξηση στα επιτόκια κατά 75 μονάδες βάσης

Δυτικές κυρώσεις: Αυτός είναι ο τομέας που πληγώνει τη Ρωσία

Παόυελ (Fed): «Είμαστε αποφασισμένοι να μειώσουμε τον πληθωρισμό στο 2%» – Τι είπε για τα επιτόκια

ΠΗΓΗ NEWMONEY

Related Posts