ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ

Μητσοτάκης: Το κράτος είναι «παρών» – Θα σταθούμε στο πλευρό των πληγέντων

Ο συντονισμός και η ανταπόκριση του κρατικού μηχανισμού ήταν πολύ καλύτερα από αυτά που είχαμε δει στο παρελθόν και, παρά τις υλικές ζημιές αποφύγαμε τα χειρότερα, τόνισε ο πρωθυπουργός κατά τη δεύτερη επίσκεψη του στο Συντονιστικό

Λίγο μετά τις 19:00 χθες το απόγευμα, ο Κυριάκος Μητσοτάκης έφτανε για δεύτερη φορά μέσα στην ημέρα στο κτίριο Φάρος της Πολιτικής Προστασίας, προκειμένου να έχει μια απολογιστική σύσκεψη με τους κυβερνητικούς επιτελείς που είχαν…βγάλει ρίζες εκεί. Ήταν η δεύτερη επίσκεψη του πρωθυπουργού μέσα σε μια μέρα, καθώς είχε πάει στην Κηφισίας από τις 05:30, μέχρι να αποχωρήσει λίγο πριν στις 10:00 για το Μέγαρο Μαξίμου.

Στην απογευματινή επίσκεψη του πρωθυπουργού τα πράγματα ήταν σαφώς πιο ήρεμα. Γι’ αυτό και έμεινε περίπου μισή ώρα με τον υπουργό Χρήστο Στυλιανίδη και τους άλλους υπουργούς και υπηρεσιακούς παράγοντες, πριν κατέβει στις τηλεοπτικές κάμερες για να δώσει το στίγμα του, σε μια κίνηση που δεν συνηθίζει χωρίς προειδοποίηση. Μετά το πέρας μιας δύσκολης επιχείρησης, όμως, η οποία ολοκληρώθηκε χθες χωρίς απώλεια ανθρώπινης ζωής και χωρίς τεράστιες υλικές καταστροφές, ο κ. Μητσοτάκης ήθελε να στείλει το μήνυμα ότι το κράτος είναι παρών και αντιδρά με τις επιχειρησιακές του δυνατότητες.

«Όλοι οι αρμόδιοι έκαναν το καλύτερο δυνατό με πολύ γρήγορη και έγκαιρη παρουσία, με μεγάλη κινητοποίηση του κρατικού μηχανισμού και κυρίως με πολύ καλύτερο συντονισμό σε σχέση με αυτά τα οποία είχαμε δει στο παρελθόν. Με αυτή τη λογική θα προχωρήσουμε και από εδώ και στο εξής», υπογράμμισε ο κ. Μητσοτάκης στις δηλώσεις του αμέσως μετά το τέλος της συνάντησης. Για τον κ. Μητσοτάκη ήταν σημαντικό να μην δοθεί μια εικόνα παράλυσης του κράτους, όπως έγινε σε φωτιές με παρόμοια χαρακτηριστικά προ ετών (π.χ. Μάτι) και ο ίδιος φέρεται να ήταν ικανοποιημένος και από την ποιότητα του συντονισμού, αλλά και από την ταχύτητα των παρεμβάσεων, συνδυαστικά με την υπηρεσιακή αξιοποίηση των πυροσβεστικών μέσων. «Δεν στέλνει ο υπουργός τα πυροσβεστικά μέσα, αλλά οι αρμόδιοι επιχειρησιακοί αξιολογούν τις ανάγκες και παρεμβαίνουν», έλεγε χαρακτηριστικά ανώτερη πηγή.

Μάλιστα, η εκτίμηση του κ. Μητσοτάκη είναι ότι το περυσινό πάθημα έγινε…μάθημα, ιδίως στο επίπεδο του συντονισμού και της συνεργασίας των αρμοδίων, όσο και αν είναι σαφές ότι μέσα σε έναν χρόνο δεν θα διορθωθούν παθογένειες ετών. Ο κ. Μητσοτάκης είναι, δε, της άποψης ότι αυτή η εικόνα έγινε και κατανοητή από τους πολίτες, οι οποίοι, με τις όποιες δυσκολίες, δεν ήρθαν αντιμέτωποι με την απουσία της κρατικής μηχανής.

Διαβάστε περισσότερα στο protothema.gr

ΠΗΓΗ NEWMONEY

Related Posts