ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ

Μικτά πρόσημα στις ευρωαγορές, με τις εξαγορές και το εμβόλιο κατά του κορωνοϊού στο επίκεντρο

Θετικό κλείσιμο για τον γαλλικό δείκτη μετά τις προβλέψεις της Κεντρικής Τράπεζας της χώρας για την ισχυρότερη ανάκαμψη της οικονομίας από τις αρχικές εκτιμήσεις

Με μία άνευρη συνεδρίαση ξεκίνησε η καινούργια εβδομάδα, με τις θετικές εξελίξεις αναφορικά με το εμβόλιο του κορωνοϊού και τις εταιρικές εξαγορές και συμφωνίες, να μην συγκινούν ιδιαίτερα τους επενδυτές.

Το πράσινο φως για την επανεκκίνηση των κλινικών δοκιμών στο στάδιο της 3ης φάσης της AstroZeneca στο εμβόλιο που αναπτύσσει, μετά από τη διακοπή της προηγούμενης εβδομάδας όταν ένας μετέχοντας στις δοκιμές εμφάνισε απρόσμενη ασθένεια, αναπτέρωσε τις ελπίδες για γρήγορη κυκλοφορία του εμβολίου.

Νέες ελπίδες έφερε και η επέκταση των δοκιμών από τους 30.000 μετέχοντες στους 44.000 στο εμβόλιο που αναπτύσσει η Pfizer σε συνεργασία με τη BioNTech.

Ωστόσο οι μετοχές των μεγάλων φαρμακευτικών εταιρειών σήμερα παρουσίασαν ήπιες απώλειες, μετά την υπογραφή εκτελεστικής εντολής του Αμερικανού προέδρου Ντόναλντ Τραμπ, για μείωση των τιμών στα φάρμακα, στα επίπεδα που βρίσκονται σε άλλες χώρες.

Όπως αναφέρει η Credit Suisse το 60% των εσόδων των φαρμακευτικών εταιρειών προέρχεται από ην αυξημένη τιμή των φαρμάκων στις ΗΠΑ.

Στο μέτωπο των εξαγορών ο ιαπωνικός όμιλος Softbank συμφώνησε ανα πωλήσει την κατασκευάστρια ημιαγωγών Arm στην Nvidia αντί του ποσού των 40 δισ. δολαρίων, εξέλιξη που έστειλε τον τεχνολογικό κλάδο 0,93% υψηλότερα, ο κλάδος με την καλύτερη σημερινή παρουσία.

Η μετοχή της G4S εκτινάχθηκε κατά 25,05%, μετά την προσφορά της καναδικής Garda World Security, για εξαγορά αντί του ποσού των 2,95 δισ. βρετανικών λιρών.

Με άνοδο 9,10% έκλεισε η μετοχή της Dessault Aviation, μετά την ανακοίνωση του Κυριάκου Μητσοτάκη στη ΔΕΘ, ότι η Ελλάδα θα αγοράσει 18 αεροπλάνα Rafale.

Ο DAX έκλεισε στο -0,07% και ο FTSE 100 στο -0,10%, απώλειες -0,14% για τον FTSE MIB στο Μιλάνο, κέρδη 0,35% για τον CAC 40 στο Παρίσι.

ΠΗΓΗ NEWMONEY

Related Posts