ΑΘΛΗΤΙΣΜΟΣ

ΜΟΝΑΧΟ 2022: Οι αντίπαλοι των Ελλήνων

Πραγματοποιήθηκαν οι πρώτες κληρώσεις των ατομικών αγωνισμάτων για το ευρωπαϊκό πρωτάθλημα επιτραπέζιας αντισφαίρισης ανδρών-γυναικών, που εκινά στο Μόναχο αύριο.

Στην ελληνική αποστολή συμμετέχουν οι Γιάννης Σγουρόπουλος, Κωνσταντίνος Κωνσταντινόπουλος, Γιώργος Σταματούρος, Γιώργος Κωνσταντινόπουλος και οι Κατερίνα Τόλιου, Κωνσταντίνα Παρίδη, Ελισάβετ Τέρπου.
Στην πρώτη φάση του απλού ανδρών σχηματίστηκαν 24 προκριματικά γκρουπ. Ο Σγουρόπουλος τέθηκε επικεφαλής στο 24ο γκρουπ. Θα συναντήσει τον Ρουμάνο Έντουαρντ Ιονέσκου, τον Φίλιπ Μλαντενόφσκι από τα Σκόπια και τον Ματίας Μονγκιούστι από το Σαν Μαρίνο.
Ο Γιώργος Σταματούρος βρέθηκε στο 8ο γκρουπ των 3ων αθλητών. Έχει επικεφαλής τον Ρουμάνο Ράρες Σίπος κι επίσης αντίπαλο τον Σλοβάκο Άνταμ Κλάμπερ.
Ο Γιώργος Κωνσταντινόπουλος κληρώθηκε στο 11ο γκρουπ και αντιμετωπίζει τον Γεβγέν Πριτέπα από την Ουκρανία (επικεφαλής) και τον Ισπανό Κάρλος Καμπαλέρο.
Ο Κωνσταντίνος Κωνσταντινόπουλος πήγε στο 16ο γκρουπ. Θ’ αναμετρηθεί με τον Σλοβάκο Λούμπομιρ Πίστεϊ (επικεφαλής), τον Βέλγο Φλοράν Λαμπιέ και τον Κύπριο Μάριο Γιάγκου.
Στην πρώτη φάση του απλού γυναικών έγιναν επίσης 24 προκριματικά γκρουπ. Η Κατερίνα Τόλιου μπήκε επικεφαλής στο 22ο και κοντράρεται με τη Ναταλία Παρτίκα από την Πολωνία, την Ισπανίδα Μαρλόνα Μιούνε και τη Βόσνια Ντάνα Μπιόγκραντλιτς. 
Η Ελισάβετ Τέρπου βρέθηκε στο 4ο γκρουπ με τη Γερμανίδα Ανέτ Κάουφμαν (επικεφαλής) και την Αϊλί Αβαμέρι από την Εσθονία. 
Η Κωνσταντίνα Παρίδη είναι στο 13ο γκρουπ με την Κροάτισσα Χάνα Αράποβιτς (επικεφαλής) και τη Ρουμάνα Τάνια Πλαϊάν.

Στα αγωνίσματα του απλού οι νικητές/τριες των ομίλων περνούν κατευθείαν στο κυρίως ταμπλό των «64» και πλαισιώνουν τα 32 φαβορί. Οι αθλητές και οι αθλήτριες, που θα πάρουν τη 2η θέση στους ομίλους θα συνεχίσουν σε δεύτερο προκριματικό στάδιο των δύο γύρων.  

ΠΗΓΗ Sportsfeed.gr