ΑΘΛΗΤΙΣΜΟΣ

ΜΟΝΑΧΟ 2022: Πέρασε κορονοϊό ο Ταμπέρι, αποστολή ρεκόρ στέλνουν οι Ιταλοί

Ο Τζιανμάρκο Ταμπέρι αν και αντιμετωπίζει δυσκολίες λόγω του ότι πέρασε πριν λίγες μέρες κορονοϊό μετά την επιστροφή του από το παγκόσμιο του Όρεγκον, βρίσκεται στην ιταλική αποστολή με ρεκόρ 101 αθλητές.

Ο χρυσός Ολυμπιονίκης του Τόκιο στο ύψος κόλλησε κορονοϊό και αν και έχει επανέλθει στις προπονήσεις ακόμα αντιμετωπίζει συμπτώματα που του προκαλούν πρόβλημα όπως ενημέρωσε ο ίδιος στα social media: «Βρέθηκα θετικός στον κορονοϊό κατά την επιστροφή μου από το Όρεγκον. Εδώ και λίγες μέρες είμαι αρνητικός και άρχισα ξανά τις προπονήσεις αλλά κάνω αγώνα δρόμου για να επανέλθω στη φυσική μου κατάσταση. Από το να είμαι τόσο κουρασμένος, να νιώθω το κεφάλι μου βαρύ και να έχω συνεχείς μυϊκούς πόνους, φοβάμαι να κάνω αγώνες σε λιγότερο από μια εβδομάδα αυτή τη στιγμή». Σχεδιάζει να αγωνιστεί στο μίτινγκ Γκουλάι Μεμόριαλ στο Μπρεγκιό της Ουγγαρίας στις 8 Αυγούστου, στο ντάιαμοντ λιγκ του Μονακό στις 10 και μετά στο ευρωπαϊκό στο Μόναχο.

Η Ιταλία θα στείλει στο ευρωπαϊκό πρωτάθλημα 101 αθλητές, την μεγαλύτερη αποστολή που έχει στείλει η χώρα σε διεθνή διοργάνωση. Εκτός από τον Ταμπέρι στην αποστολή βρίσκεται και ο χρυσός Ολυμπιονίκης στα 100μ, Μαρσέλ Τζέικομπς, ο οποίος τον τελευταίο μήνα είχε να αντιμετωπίσει έναν μυϊκό τραυματισμό που τη στέρησε τη συμμετοχή του στη συνέχεια στο παγκόσμιο του Όρεγκον, αγωνίστηκε μόνο στα προκριματικά. Εκτός από τον Τζέικομπς στην αποστολή θα είναι και οι τρεις χρυσοί του Τόκιο στην 4Χ100μ, Εσεόσα Ντεσάλου και Φίλιπο Τόρτου που θα αγωνιστούν και στα 200μ, και τον Λορένζο Πάτα. Στα 20χλμ βάδην θα αγωνιστεί ο Μάσιμο Στάνο, χρυσός Ολυμπιονίκης στο Τόκιο και παγκόσμιος πρωταθλητή στα 35χλμ στο Όρεγκον.

ΠΗΓΗ Sportsfeed.gr

Related Posts