ΑΘΛΗΤΙΣΜΟΣ

ΜΟΝΑΧΟ 2022: Πετρούνιας για χρυσό και ομαδικό για 11αδα

Μπήκαμε στην τελική ευθεία για το ευρωπαϊκό πρωτάθλημα του Μονάχου στην ενόργανη γυμναστική που θα διεξαχθεί 11-14 Αυγούστου με την ελληνική αποστολή να έχει προσδοκίες μεταλλίου (Πετρούνιας) και πρόκρισης στο παγκόσμιο (ομαδικό).

Παρά το γεγονός πως ο Λευτέρης Πετρούνιας δεν έχει αγώνας στα… χέρια του, παραμένει το μεγάλο φαβορί για μία θέση στο βάθρο και ένας εκ των βασικό διεκδικητών του χρυσού μεταλλίου. Για τον σπεσιαλίστα των κρίκων το ευρωπαϊκό ίσως και να είναι η τελευταία του διοργάνωση φέτος καθώς δεν είχε συμμετοχές στα παγκόσμια κύπελλα για να προκριθεί στο παγκόσμιο πρωτάθλημα του Λίβερπουλ (29 ΟΚτωβρίου με 6 Νοεμβρίου). Ελπίζει να αγωνιστεί στο παγκόσμιο μόνο αν στο ομαδικό η Εθνική είναι εντός 11αδας για να πάρει την ομαδική πρόκριση που θα δώσει δικαίωμα συμμετοχής και στο ατομικό.
Με την απουσία Ρώσων και Λευκορώσων, οι πιθανότητες για πρόκριση του ομαδικού είναι καλύτερες, όμως η αποστολή παραμένει δύσκολη. Αντιθέτως ο Πετρούνιας, αν και του λείπουν οι αγώνες, είναι διεκδικητής χρυσού και ο Νίκος Ηλιόπουλος θα διεκδικήσει θέση στον τελικό του συνθέτου ατομικού.
Πολύ δύσκολη είναι η αποστολή των γυναικών τόσο στο ομαδικό όσο και στο ατομικό.

Η ελληνική αποστολή

Άνδρες
Λευτέρης Πετρούνιας, Νίκος Ηλιόπουλος, Αντώνης Τανταλίδης, Νικόλας Κρανίτης, Απόστολος Κανέλλος
Γυναίκες
Χριστίνα Βασιλοπούλου, Ελβίρα Κατσάλη, Χριστίνα Κιόση, Κωνσταντίνα Μαραγκού, Αρετή Παγώνη
Έφηβοι
Σεραφείμ Εμινίδης, Άγγελος Μελικσετιάν, Δημήτρης Παπουτσής, Γρηγόρης Τριτσινιώτης, Νίκος Τσούλος
Νεάνιδες 
Μαρία Βελετζέκη, Μελίνα Γούσιου, Φωτεινή Λιάπη, Αθανασία Μεσίρη, Ελένη Μπαντή

ΠΗΓΗ Sportsfeed.gr

Related Posts