ΑΘΛΗΤΙΣΜΟΣ

ΜΟΝΑΧΟ 2022: Πρεμιέρα για την Ελλάδα με τον Ντούσκο να στοχεύει στο χρυσό

Τα ελληνικά κούπια ξεκινούν αύριο την παρουσία τους στο ευρωπαϊκό πρωτάθλημα του Μονάχου. Και τα έξι πληρώματα της Εθνικής ξεκινούν από τα προκριματικά με στόχο την πρόκριση στα ημιτελικά.

Πέρσι στο Βαρέζε η Εθνική ομάδα είχε μείνει εκτός βάθρου, με τον Στέφανο Ντούσκο να ολοκληρώνει 4ος στο σκιφ και σχεδόν τέσσερις μήνες αργότερα στο Τόκιο στέφθηκε χρυσός Ολυμπιονίκης. Στην 4η θέση είχε ολοκληρώσει και η δίκωπος των γυναικών με την Μαρία Κυρίδου και την Χριστίνα Μπούρμπου.
Φέτος, ο χρυσός Ολυμπιονίκης είναι φαβορί για μετάλλιο, ενώ ελπίδες μεταλλίου υπάρχουν και για νεοσύστατο πλήρωμα της δικώπου με τις Ευαγγελία Φράγκου και Χριστίνα Μπούρμπου.
Το πλήρωμα της δικώπου στις γυναίκες στις 10:45 ξεκινά πρώτο από ελληνικής πλευράς στα προκριματικά. Στις 11:35 θα πέσει το διπλό σκιφ με τους Γιάννη Καλανδαρίδη και Θανάση Παλαιοπάνο για να ακολουθήσουν στις 11:50 τα προκριματικά στο σκιφ ελαφρών βαρών με την Ζωή Φίτσιου και τον Αντώνη Παπακωνσταντίνου.
Στις 12:45 θα αγωνιστεί το απλό σκιφ με την Ευαγγελία Αναστασιάδου και τον Στέφανο Ντούσκο που ολοκληρώνουν την ελληνική παρουσία στα προκριματικά.

Η ελληνική αποστολή

Άνδρες
Σκιφ
 – Στέφανος Ντούσκος
Διπλό σκιφ – Γιάννης Καλανδαρίδης, Θανάσης Παλαιοπάνος
Σκιφ ελαφρών βαρών – Αντώνης Παπακωνσταντίνου
Γυναίκες
Δίκωπος – Ευαγγελία Φράγκου, Χριστίνα Μπούρμπου
Σκιφ – Ευαγγελία Αναστασιάδου
Σκιφ ελαφρών βαρών – Ζωή Φίτσιου

ΠΗΓΗ Sportsfeed.gr