ΑΘΛΗΤΙΣΜΟΣ

Μπάιλς: «Θα έπρεπε να έχω αποσυρθεί πριν το Τόκιο όμως δεν μετανιώνω»

Πως δεν θα έπρεπε να έχει αγωνιστεί στους Ολυμπιακούς Αγώνες του Τόκιο 2020 δηλώνει η Αμερικανίδα τέσσερις φορές Ολυμπιονίκης της ενόργανης γυμναστικής, Σιμόν Μπάιλς, εξηγώντας πως ίσως να έπρεπε να έχει σταματήσει μετά από όσα συνέβησαν το 2018.

Το 2018 η Σιμόν Μπάιλς είχε κάνει γνωστό πως ήταν ένα από τα θύματα σεξουαλικής κακοποίησης του πρώην γιατρού της Αμερικανικής ομοσπονδίας, Λάρι Νάσαρ ο οποίος αυτή τη στιγμή εκτίει ποινή φυλάκισης 175 ετών. Όπως εξήγησε σε συνέντευξή της, θεωρεί πιθανό πως η κακοποίηση που δέχτηκε να λειτούργησε αρνητικά και να ήταν ένας λόγος για όσα θέματα είχε να αντιμετωπίσει στο Τόκιο: «Τώρα που το σκέφτομαι καλύτερα, στο πίσω μέρος του μυαλού, πιθανότατα ναι υπάρχουν συγκεκριμένα πράγματα που με προκαλούν. Κανείς δεν ξέρει όμως πιστεύω ότι με επηρέασε» δήλωσε η Μπάιλς. Έπειτα, εξήγησε πως είχε χάσει ακόμη την ικανότητα να κάνει τους απαραίτητους υπολογισμούς όσο βρισκόταν στον αέρα (στη διάρκεια κάποιας άσκησης). «Αν δει κανείς όλα όσα έχω περάσει τα τελευταία χρόνια, δεν θα έπρεπε να έχω μπει καν στην Εθνική ομάδα για τους Ολυμπιακούς. Θα έπρεπε να έχω σταματήσει πολύ πριν το Τόκιο, όταν ακόμη ο Λάρι Νάσαρ έπαιζε στα μίντια για δύο χρόνια. Ήταν υπερβολικό όλων αυτό αλλά δεν θα τον άφηνα να πάρει από εμένα κάτι για το οποίο δούλευα από τα 6 μου. Δεν θα τον άφηνα να πάρει αυτή τη χαρά για εμένα. Γι’ αυτό προσπάθησα να πιεστώ όσο μου επέτρεπε το μυαλό και το κορμί μου» δήλωσε η Αμερικανίδα Ολυμπιονίκης.

Η ίδια αποσύρθηκε από τα περισσότερα αγωνίσματα στα οποία μπορούσε να συμμετέχει και εξήγησε: «Είναι τόσο επικίνδυνο, είναι βασικά ζωή ή θάνατος. Ήταν θαύμα που προσγειώθηκα στα πόδια μου όταν αγωνιζόμουν στο άλμα. Με το που προσγειώθηκα στο άλμα, πήγα στον προπονητή μου και του είπα πως δεν μπορώ να συνεχίσω. Όμως δεν μετανιώνω για τις κινήσεις που έκανα. Πολλοί με ρωτούν αν θα άλλαζα τις αποφάσεις όμως απαντώ πως όχι δεν θα το έκανα. Δεν θα άλλαζα τίποτα γιατί όλα συμβαίνουν για έναν λόγο και εγώ από αυτό έμαθα πολλά για τον εαυτό μου».

Σε ξεχωριστό σημείο της συνέντευξης μίλησε ως μαύρη αθλήτρια, τονίζοντας: «Ως μαύρη γυναίκα, πρέπει να είμαι ακόμη καλύτερη. Ακόμη και όταν καταρρίπτουμε ρεκόρ το μειώνουν, σα να είναι κάτι συνηθισμένο».

ΠΗΓΗ Sportsfeed.gr