ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ

Μπάιντεν: Απέτισε ύστατο φόρο τιμής στη βασίλισσα Ελισάβετ

Ύστατο φόρο τιμής στη βασίλισσα Ελισάβετ απέτισε σήμερα ο Τζο Μπάιντεν στο Λονδίνο, όπως και πολλοί άλλοι ξένοι ηγέτες που έφτασαν στην πρωτεύουσα της Βρετανίας για την κηδεία της, που θα τελεστεί τη Δευτέρα 19/9/2022.

Ο Τζο Μπάιντεν και η σύζυγός του Τζιλ εμφανίστηκαν σε υπερυψωμένο χώρο μέσα στην αίθουσα του Γουέστμινστερ, όπου βρίσκεται το φέρετρο της βασίλισσας, ενώ ουρά εκατοντάδων ανθρώπων περνούσε μπροστά του. Όπως περιγράφει το Reuters, ο Πρόεδρος των ΗΠΑ έκανε το σχήμα του σταυρού και έβαλε το χέρι του στην καρδιά του.

Υπογράφοντας το βιβλίο συλλυπητηρίων, ο Τζο Μπάιντεν χαιρέτισε την «αίσθηση της αξιοπρέπειας και της υπηρεσίας» που είχε η βασίλισσα Ελισάβετ και πρόσθεσε πως «ο κόσμος είναι καλύτερος χάρη σ’ αυτή».

«Έχω ήδη πει πως η μητέρα μου και ο πατέρας μου πίστευαν πως όλοι αξίζουν να αντιμετωπίζονται με αξιοπρέπεια και αυτό ακριβώς ήταν που απέπνεε εκείνη», δήλωσε στους δημοσιογράφους ο Τζο Μπάιντεν, προσθέτοντας για τη βασίλισσα Ελισάβετ πως είχε «πάνω απ’ όλα αίσθηση της έννοιας της υπηρεσίας».

Νωρίτερα σήμερα είχαν αποτίσει ύστατο φόρο τιμής στη βασίλισσα Ελισάβετ η πρόεδρος της Ευρωπαϊκής Επιτροπής, Ούρσουλα φον ντερ Λάιεν, και ο βασιλιάς Φίλιππος ΣΤ’ της Ισπανίας.

Ο Πρόεδρος των ΗΠΑ θα παραστεί απόψε με τον βασιλιά Κάρολο και άλλους ηγέτες σε δεξίωση πριν από την αυριανή τελετή της κηδείας.

Διαβάστε ακόμη

Throo: Η νέα ελληνική startup που φιλοδοξεί να κάνει «disrupt» το ευρωπαϊκό τοπίο πληρωμών

Financial Times: Προβλέψεις για δύσκολο χειμώνα, αλλά με ήπιες τιμές στο φυσικό αέριο

Βρετανία: 2.000 καλεσμένοι στην κηδεία της βασίλισσας Ελισάβετ

ΠΗΓΗ NEWMONEY

Related Posts