ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ

Μπάιντεν για COP26: Θα εκπληρώσουμε τους στόχους τους για το κλίμα

Oι ΗΠΑ θα  μειώσουν τις εκπομπές αερίων του θερμοκηπίου 50-52% έως το 2030 σε σύγκριση με τα επίπεδα του 2005, υποστήριξε ο Αμερικανός πρόεδρος

Ο πρόεδρος των ΗΠΑ Τζο Μπάιντεν στο πλαίσιο της Διάσκεψης των Ηνωμένων Εθνών για την κλιματική αλλαγή που έλαβε χώρα στη Γλασκώβη, υποσχέθηκε στους παγκόσμιους ηγέτες ότι οι Ηνωμένες Πολιτείες θα  μειώσουν τις εκπομπές αερίων του θερμοκηπίου 50-52% έως το 2030 σε σύγκριση με τα επίπεδα του 2005.

Ακόμη, είπε ότι ο κόσμος πρέπει να βοηθήσει τις αναπτυσσόμενες χώρες περισσότερο προκειμένου να αντιμετωπίσουν την κλιματική αλλαγή. «Αυτή τη στιγμή εξακολουθούμε να υπολειπόμαστε», είπε χαρακτηριστικά, ο Μπάιντεν σχετικά με την ανάγκη οι ανεπτυγμένες χώρες να βοηθήσουν τον αναπτυσσόμενο κόσμο.

Οι εντατικές προσπάθειες που είναι απαραίτητες προκειμένου να καταπολεμηθεί η κλιματική αλλαγή αποτελούν μια «απίστευτη ευκαιρία» για την παγκόσμια οικονομία, είπε ακόμη ο Αμερικανός πρόεδρος.

«Εν μέσω της αυξανόμενης καταστροφής, πιστεύω πως υπάρχει μια απίστευτη ευκαιρία, όχι μόνο για τις Ηνωμένες Πολιτείες, αλλά και για όλους εμάς», τόνισε ο Τζο Μπάιντεν.

Διαβάστε ακόμη:

Γιατί οι κεντρικοί τραπεζίτες δεν θέλουν αυξήσεις μισθών – Ο φόβος του πληθωρισμού για το 2022

Citigroup: «Βουνό» για την Ελλάδα η επιστροφή της δημοσιονομικής πειθαρχίας (διάγραμμα)

Ανατιμήσεις: Ποια προϊόντα και πόσο ακρίβυναν – Παραδείγματα (vid)

ΠΗΓΗ NEWMONEY

Related Posts