ΚΟΣΜΟΣ

Μπάιντεν: Θα επισκεφθεί Νότια Κορέα και Ιαπωνία – Θα συμμετέχει σε σύνοδο της Quad

Ο αμερικανός πρόεδρος Τζο Μπάιντεν (φωτογραφία, επάνω, από Reuters/Evelyn Hockstein) θα επισκεφθεί τη Νότια Κορέα και την Ιαπωνία από την 20ή ως την 24η Μαΐου, ανακοίνωσε ο Λευκός Οίκος χθες Τετάρτη.

«Ελεύθερη και ανοικτή»

Το ταξίδι έχει σκοπό να «βαθύνουν περαιτέρω οι δεσμοί μεταξύ των κυβερνήσεων, των οικονομιών και των λαών μας» και «να προωθηθεί η στιβαρή δέσμευση» της Ουάσιγκτον να παραμείνει η περιφέρεια Ασίας-Ειρηνικού «ελεύθερη και ανοικτή», αναφέρει δελτίο Τύπου της αμερικανικής προεδρίας που υπογράφεται από την εκπρόσωπό της, την Τζεν Ψάκι.

Ο κ. Μπάιντεν θα συναντηθεί κατ’ ιδίαν με τον εκλεγμένο πρόεδρο της Νότιας Κορέας Γιουν Σοκ-γελ (την 21η Μαΐου στη Σεούλ, μετέδωσε πριν λίγο το νοτιοκορεατικό εθνικό πρακτορείο ειδήσεων Yonhap) και κατόπιν με τον ιάπωνα πρωθυπουργό Φουμίο Κισίντα στο Τόκιο.

Στην ιαπωνική πρωτεύουσα, ο αμερικανός πρόεδρος θα συμμετάσχει επίσης σε σύνοδο της λεγόμενης Quad (της «Τετραμερούς» συνεργασίας), με τους ηγέτες της Αυστραλίας, της Ιαπωνίας και της Ινδίας, σύμφωνα με το δελτίο Τύπου.

Πηγή: ΑΠΕ

ΠΗΓΗ in.gr

Related Posts