ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ

Μπάιντεν: Νέο πακέτο στρατιωτικής βοήθειας ύψους $1 δισ. στην Ουκρανία

Ο Τζο Μπάιντεν ανακοίνωσε επίσης ότι θα παράσχει στην Ουκρανία πρόσθετη ανθρωπιστική βοήθεια, όπως πόσιμο νερό, φάρμακα και τρόφιμα, ύψους 225 εκατ. δολαρίων

Την παροχή ενός νέου πακέτου στρατιωτικής βοήθειας για την Ουκρανία που περιλαμβάνει κυρίως όπλα του πυροβολικού και οβίδες, αλλά και αντιπλοϊκούς πυραύλους, ανακοίνωσε σήμερα ο Πρόεδρος των ΗΠΑ, Τζο Μπάιντεν.

Στην ανακοίνωση του Λευκού Οίκου ο Πρόεδρος των ΗΠΑ αναφέρει ότι σε τηλεφωνική επικοινωνία που είχε με τον Βολοντίμιρ Ζελένσκι, πληροφόρησε τον Ουκρανό ομόλογό του για την παροχή αυτού του νέου πακέτου βοήθειας, ύψους περίπου 1 δισ. δολαρίων.

«Επανέλαβα ότι οι ΗΠΑ δεσμεύονται να στηρίξουν την Ουκρανία, η οποία υπερασπίζεται τη δημοκρατία της, προστατεύει την κυριαρχία και την εδαφική ακεραιότητά της, απέναντι στην αδικαιολόγητη επίθεση της Ρωσίας», υπογράμμισε ο Τζο Μπάιντεν.

Το νέο πακέτο περιλαμβάνει αμυντικά όπλα και πυρομαχικά για το πυροβολικό, καθώς και «τους προηγμένους εκτοξευτήρες ρουκετών που χρειάζονται οι Ουκρανοί για τις αμυντικές επιχειρήσεις τους στο Ντονμπάς», πρόσθεσε ο ίδιος.

Ο Τζο Μπάιντεν ανακοίνωσε επίσης ότι θα παράσχει πρόσθετη ανθρωπιστική βοήθεια (πόσιμο νερό, φάρμακα και τρόφιμα) στην Ουκρανία, ύψους 225 εκατ. δολαρίων. «Το θάρρος, το πείσμα και η αποφασιστικότητα του ουκρανικού λαού παραμένουν πηγή έμπνευσης για όλον τον κόσμο», σημείωσε ο Πρόεδρος των ΗΠΑ.

Διαβάστε ακόμη

Fed: Αύξησε τα επιτόκια κατά 75 μονάδες βάσης, στο 1,75%

Δημήτρης Παπαλεξόπουλος (ΣΕΒ): Χρειάζεται μεγαλύτερη τόλμη στις μεταρρυθμίσεις και παρεμβάσεις στο ενεργειακό (pic+vid)

Φυσικό αέριο: Συμφωνία για εξαγωγές από το Ισραήλ στην Ευρώπη μέσω Αιγύπτου

ΠΗΓΗ NEWMONEY

Related Posts