Μπάμπης Βωβός: Τι έγινε στο τρίτο «σφυρί» για τα «ασημικά» των γυάλινων πύργων
Σε τέταρτο κατά σειρά «σφυρί» οδηγείται το απόθεμα «ασημικών» των εταιρειών του Μπάμπη Βωβού στους δύο πιο δημοφιλείς γυάλινους πύργους του επί της λεωφόρου Κηφισίας.
Κατά τον τρίτο πλειστηριασμό που έγινε την περασμένη Παρασκευή 16 Ιουνίου βγήκαν στο σφυρί οι 122 εναπομείνασες οριζόντιες ιδιοκτησίες με χώρους για θέσεις στάθμευσης και κατακυρώθηκαν οι 57 από αυτές.
Έτσι, το επόμενο διάστημα αναμένεται να οριστεί και να πραγματοποιηθεί ο τέταρτος πλειστηριασμός για τις 65 που απέμειναν αδιάθετες.
Τι άλλαξε χέρια
Ειδικότερα, κατά την πρόσφατη διαδικασία, άλλαξαν χέρια τα ακριβότερα «κομμάτια», όπως ενιαίος χώρος 359 τ.μ., δυνάμενος να διαχωριστεί σε 29 θέσεις στάθμευσης αυτοκινήτων, που βγήκε με τιμή εκκίνησης 222.720 ευρώ και κατακυρώθηκε με 1 ευρώ παραπάνω στις 222.721 ευρώ.
Ακόμη, χώρος 297 τ.μ. δυνάμενος να διαχωριστεί σε 23 θέσεις στάθμευσης, που βγήκε με τιμή εκκίνησης 176.704 ευρώ και κατακυρώθηκε στις 233.500 ευρώ.
Χώρος 109 τ.μ. που μπορεί να φιλοξενήσει 10 θέσεις στάθμευσης βγήκε με 76.800 ευρώ και κατακυρώθηκε με 1 ευρώ παραπάνω στις 76.801 ευρώ.
Χώρος 78 τ.μ. για 5 θέσεις στάθμευσης βγήκε με τιμή πρώτης προσφοράς 38.400 ευρώ και κατακυρώθηκε στις 50.361 ευρώ.
Περαιτέρω άλλαξαν χέρια μικρότεροι χώροι με τιμές εκκίνησης 10.400 ευρώ, 8.800 ευρώ και 4.800 ευρώ.
Οι πύργοι και το ιστορικό
Οι πλειστηριασμοί αφορούν στους δύο γνωστότερους και εμβληματικούς «ουρανοξύστες» του Μπ. Βωβού επί της Λεωφόρου Κηφισίας, στο Μαρούσι στους αριθμούς 32 και 60.
Στρέφονται κατά των «Μπάμπης Βωβός Διεθνής Τεχνική Ανώνυμη Εταιρεία και Σια Ο.Ε.» και «Μπάμπης Βωβός Διεθνής Τεχνική Ανώνυμη Εταιρεία» και αφορούν υπόγειους χώρους και επί της ουσίας τις εκατοντάδες θέσεις στάθμευσης των δύο παραπάνω κτηρίων.
Το ένα από τα κτήρια, είναι το Atrina Center, το πρώτο από τα μεγάλα συγκροτήματα που έχτισε ο άλλοτε «βασιλιάς των γυάλινων πύργων» το οποίο και «βάφτισε» από τα αρχικά των ονομάτων των παιδιών του, Άρη, Τριάδας και Ναταλίας.
Το ακίνητο βασίστηκε σε σχέδια του αρχιτέκτονα Ιωάννη Βικέλα και αποτελείται από δύο κτήρια, το ένα με πρόσοψη στη Λ. Κηφισίας και το δεύτερο (πύργος) είναι ύψους 70 μέτρων και περιλαμβάνει 18 ορόφους. Το κτήριο Β έχει αναγερθεί επί οικοπέδου εκτάσεως 12.768 τ.μ.
Το Atrina Center πρωταγωνίστησε και στην τηλεόραση καθώς «υποδύθηκε» την περίφημη Giant του Γιάγκου Δράκου στα χιλιάδες επεισόδια του δημοφιλούς σήριαλ του ΑΝΤΙ1 «Λάμψη».
Το δεύτερο συγκρότημα (επί της Λ. Κηφισίας 60) είναι κτισμένο σε οικόπεδο έκτασης 3.400 τ.μ., αναπτύσσεται σε τρία υπόγεια, στα οποία υπάρχει σταθμός αυτοκινήτων, ισόγειο, ημιώροφος, 7 όροφοι και δώμα, ενώ είναι κατασκευής της περιόδου 1991-95.
Με βάση την έκθεση εκτίμησης, ο σταθμός αυτοκινήτων είναι φυλασσόμενος και πληροί όλες τις σύγχρονες προδιαγραφές λειτουργίας (διαστάσεις διαδρόμων και χώρων ελιγμών, πυρανίχνευση – πυρόσβεση, κλειστό κύκλωμα παρακολούθησης CCTV, σήμανση, εξαερισμό, φρεάτια με αντλίες κ.λπ.).
Στα βάρη περιλαμβάνεται προσημείωση υποθήκης ποσού 2,8 εκατ. ευρώ υπέρ της Εμπορικής Τράπεζας, από τον Απρίλιο του 2004, καθώς και η κατάσχεσή που έγινε στις 26 Μαΐου 2022.
Σημειώνεται ότι το ποσό οφειλής εις ολόκληρον για καθεμιά από τις δυο εταιρείες ανέρχεται σε 627.735 ευρώ, ενώ η κατάσχεση έγινε για 300.000 ευρώ.
Τα διαδοχικά «σφυριά»
Στο πρώτο «σφυρί» που χτύπησε στις 21 Δεκεμβρίου 2022 βγήκαν 187 οριζόντιες ιδιοκτησίες, ως επί το πλείστον θέσεις στάθμευσης. Από αυτές κατακυρώθηκαν τότε οι 51 και στις περισσότερες περιπτώσεις για 1 ευρώ παραπάνω από την τιμή εκκίνησης.
Στις 16 Μαρτίου 2023 χτύπησε το επαναληπτικό σφυρί για τις 136 εναπομείνασες οριζόντιες ιδιοκτησίες από τις οποίες κατακυρώθηκαν μόλις οι 14.
Έτσι, στις 16 Ιουνίου, έγινε ο τρίτος κατά σειρά πλειστηριασμός, ο οποίος αφορά τις υπόλοιπες 122 οριζόντιες ιδιοκτησίες-θέσεις στάθμευσης στους δύο πύργους.
Θα πρέπει να σημειωθεί ότι πλέον οι τιμές πρώτης προσφοράς ήταν μειωμένες και ξεκινούσαν από τις 4.800 ευρώ για τις μεμονωμένες θέσεις στάθμευσης, ενώ έφταναν μέχρι και τις 222.720 ευρώ για μεγαλύτερους χώρους που μπορούν να κατατμηθούν και να φιλοξενήσουν έως και 29 αυτοκίνητα.
Επισπεύδουσα είναι η Cepal ως διαχειρίστρια των απαιτήσεων της «Galaxy IV Funding Designated Activity Company» (ειδική διάδοχος της Alpha Bank).
Διαβάστε ακόμη
Σόρος τέλος, ζήτω ο… Σόρος: Ο διάδοχος, η Ελλάδα, η Ρωσία και η επόμενη ημέρα
Ντίνο Μπέκης (Qualcomm): Να δημιουργήσουμε έναν τεράστιο τεχνολογικό κόμβο στην Ελλάδα
Για όλες τις υπόλοιπες ειδήσεις της επικαιρότητας μπορείτε να επισκεφτείτε το Πρώτο ΘΕΜΑ
ΠΗΓΗ NEWMONEY