ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ

Μπλίνκεν: Να ακυρωθεί η διαταγή για πυρά που εξέδωσε η κυβέρνηση του Καζακστάν

«Η διαταγή να πυροβολούν χωρίς προειδοποίηση, στον βαθμό που υφίσταται, είναι λάθος και θα πρέπει να ακυρωθεί», τόνισε ο ΥΠΕΞ των ΗΠΑ

Τη διαταγή για πυρά χωρίς προειδοποίηση εναντίον των ταραχοποιών που εξέδωσε η κυβέρνηση του Καζακστάν κατήγγειλε σε συνέντευξή του στο δίκτυο ABC ο Άντονι Μπλίνκεν.

Επισήμανε δε ότι οι ΗΠΑ ζητούν διευκρινίσεις από τους αξιωματούχους του Καζακστάν σχετικά με το γιατί κάλεσαν δυνάμεις ασφαλείας υπό τη Ρωσία για να αντιμετωπίσουν την εσωτερική αναταραχή.

«Η διαταγή να πυροβολούν χωρίς προειδοποίηση, στον βαθμό που υφίσταται, είναι λάθος και θα πρέπει να ακυρωθεί», τόνισε στο ABC ο Άντονι Μπλίνκεν.

Επίσης, ο υπουργός Εξωτερικών των ΗΠΑ δήλωσε ότι δεν αναμένει σημαντική πρόοδο στις συνομιλίες ΗΠΑ – Ρωσίας για την ασφάλεια, που θα πραγματοποιηθούν αυτή την εβδομάδα, όμως εξέφρασε την ελπίδα ότι θα υπάρξουν τομείς, στους οποίους οι δύο πλευρές θα μπορέσουν να συμφωνήσουν.

«Δεν πιστεύω ότι θα δούμε οποιαδήποτε σημαντική πρόοδο την ερχόμενη εβδομάδα», δήλωσε ο Άντονι Μπλίνκεν μιλώντας στο CNN.

«Υπάρχει μια οδός διαλόγου και διπλωματίας για να προσπαθήσουμε να επιλύσουμε ορισμένες από αυτές τις διενέξεις και να αποφύγουμε την αντιπαράθεση. Η άλλη οδός είναι αυτή της αντιπαράθεσης και των μαζικών συνεπειών για τη Ρωσία, αν ανανεώσει την επίθεσή της στην Ουκρανία. Βρισκόμαστε στο σημείο να δούμε ποια οδό είναι έτοιμος να πάρει ο πρόεδρος Πούτιν», δήλωσε ακόμη ο Άντονι Μπλίνκεν στο CNN.

Τόνισε δε ότι οποιαδήποτε κίνηση για την επίλυση των ζητημάτων θα πρέπει να γίνει σε αμοιβαία βάση.

Διαβάστε ακόμη

Aνάχωμα 1 δισ. ευρώ απέναντι στην Omicron

Ενεργειακή κρίση: Ο άγνωστος Χ που θα καθορίσει τη διάρκεια της ακρίβειας

Μπρετόν: Η Ευρώπη χρειάζεται επενδύσεις €500 δισ. για την πυρηνική ενέργεια μέχρι το 2050

ΠΗΓΗ NEWMONEY

Related Posts