ΑΘΛΗΤΙΣΜΟΣ

Μπολτ: «Δεν απειλούνται τα ρεκόρ μου»

Ο Γιουσέιν Μπολτ είναι ο πιο αγαπητός αθλητής στην ιστορία του παγκόσμιου στίβου και μία από τις μεγαλύτερες αθλητικές προσωπικότητες όλων των εποχών. Κάθε φορά που παραχωρεί συνέντευξη έχει ενδιαφέρον, όπως αυτή που παραχώρησε στη Marca.

Ο Μπολτ που νόσησε και ο ίδιος με κορονοϊο αλλά όπως είπε τον ξεπέρασε με καραντίνα δίχως να του δημιουργήσει πρόβλημα, ασχολείται αυτήν την εποχή με το ίδρυμα του στη Τζαμάικα το οποίο έχει βοηθήσει σημαντικά να αποκτήσουν τα περισσότερα σχολεία στη χώρα του πρόσβαση στο ίντερνετ ενώ έχει φροντίσει με προσωπική δωρεάν να προμηθεύσει χιλιάδες μικρά παιδιά με φορητούς υπολογιστές για να μπορούν να έχουν πρόσβαση στην τηλεκπαίδευση.
Η συνέντευξη που παραχώρησε στη Marca είναι πολύ ενδιαφέρουσα.

Αν του λείπει ο στίβος

Μου λείπουν οι αγώνες, όταν τους παρακολουθώ. Είναι η στιγμή που αρχίζω και ξανασκέφτομαι να γυρίσω αλλά μετά σκέφτομαι τι πρέπει να κάνω και πως να προετοιμαστώ για να αγωνιστώ και το μετανιώνω…

Αν το σκέφτεται να επιστρέψει

Μέχρι πριν από 1,5 χρόνο έκανα προπόνηση με τον κόουτς (Γκλεν Μιλς) για συντήρηση και καθίσαμε να το συζητήσουμε για να επιστρέψω ίσως για τους Ολυμπιακούς, ωστόσο ο κόουτς με ξέρει καλά και κατάλαβε ότι δε θα είμαι σοβαρός. Μου είπε ότι μπορώ να το συζητάω όσο θέλω αλλά ξέρει καλά ότι μισώ την προπόνηση και πως τελικά δεν πρόκειται να το κάνω.

Αν απειλούνται τα ρεκόρ του

Δεν πιστεύω ότι θα απειληθούν τα ρεκόρ μου. Μου πήρε χρόνο και πολύ δουλειά για να φτάσω σε αυτές τις επιδόσεις. Επίσης τα σωματικά μου προσόντα έπαιξαν σημαντικό ρόλο για να κάνω αυτά τα ρεκόρ. Θα περάσει αρκετός χρόνος μέχρι να πλησιάσει κάποιος τις επιδόσεις μου.

Πως ικανοποιεί το αίσθημα του ανταγωνισμού

Πηγαίνω στις προπονήσεις και θυμάμαι τι έχω περάσει για να μπορώ να αγωνιστώ και μου φεύγει κάθε… όρεξη ανταγωνισμού. Στην καριέρα μου έχω πετύχει ότι ήθελα και δεν έχω απωθημένα.

Για τον ανταγωνισμό που είχε σαν αθλητής

Ήταν πολύ δύσκολο για μένα να προετοιμάζομαι κάθε χρόνο για να μένω στην κορυφή. Γι’ αυτό και έκανα το ντοκιμαντέρ I am Bolt, για να δει ο κόσμος πόσο δύσκολα είναι.

Πόσο σημαντικό είναι το μυαλό

Η πνευματική προετοιμασία είναι πολύ σημαντική. Για μένα το μυαλό ήταν αυτό που έκανε τη διαφορά. Όλοι μπορούν να προετοιμαστούν σωματικά και να είναι σε καλή κατάσταση για να αγωνιστούν, όμως θα πρέπει να είσαι και συγκεντρωμένος και προετοιμασμένος πνευματικά.

Για τους αγώνες χωρίς θεατές

Θα ήταν πολύ δύσκολο για μένα να αγωνιστώ χωρίς θεατές στην κερκίδα. Εγώ ζω για το πάθος των θεατών, τρέφομαι από την ενέργεια τους και ζω από αυτό μέσα στον αγωνιστικό χώρο. Υποθέτω ήμουν τυχερός που δεν συνέβη αυτό όσο αγωνιζόμουν.

Για το νέο του χόμπι, την ποδηλασία

Το νέο μου χόμπι για να παραμένω σε φόρμα είναι το ποδήλατο. Όταν προπονείσαι για όλη σου τη ζωή και ξαφνικά σταματάς, είναι δύσκολο να παραμείνει το σώμα σου σε καλή κατάσταση. Οπότε ξεκίνησα το ποδήλατο. Δεν κάνω κάθε μέρα αλλά μου αρέσει.

Σχετικά με το ποδόσφαιρο

Αν το είχα δοκιμάσει στην Ευρώπη θα τα είχα πάει πολύ καλύτερα. Επέλεξα να πάω στην Αυστραλία για να μείνω μακριά από τα ΜΜΕ θα με βοηθούσε να έχω λιγότερη πίεση και να είναι περισσότερο συγκεντρωμένος.

Ο ίδιος ή ο Κριστιάνο Ρονάλντο είναι πιο γρήγορος τώρα

Σίγουρα ο Κριστιάνο. Προπονείται κάθε μέρα και είναι υπεραθλητής. Δεν έχω καμία τύχη απέναντι του.

Για το μέλλον στα σπριντ

Το μέλλον των σπριντ είναι σε καλά χέρια. Το τελευταίο παγκόσμιο πρωτάθλημα ήταν σχετικά καλό από άποψη επιδόσεων. Πιστεύω ότι θα τα πάνε και καλύτερα.

ΠΗΓΗ Sportsfeed.gr

Related Posts