ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ

Μπουρλά: 4η δόση και ετήσιος εμβολιασμός – Ο κορωνοϊός θα είναι εδώ για χρόνια (vid)

Τι είπε ο CEO της Pfizer σε τηλεδιάσκεψη με αναλυτή της Goldman Sachs

Τη διαβεβαίωση ότι οι πολίτες θα χρειαστούν και 4η δόση εμβολίου, καθώς επίσης ότι ο εμβολιασμός θα γίνει ετήσιος επειδή ο κορωνοϊός θα εξακολουθεί να υπάρχει για περίπου δέκα χρόνια, έκανε ο Άλμπερτ Μπουρλά, σύμφωνα με την ιταλική εφημερίδα Il Tempo.

Όπως αναφέρει η ιταλική εφημερίδα, ο Άλμπερτ Μπουρλά αποκάλυψε τα παραπάνω κατά τη διάρκεια τηλεδιάσκεψης που είχε με αναλυτή της Goldman Sachs στις 6 Ιανουαρίου 2022.

Σύμφωνα με την Il Tempo, ο διευθύνων σύμβουλος της Pfizer είπε ότι η μετάλλαξη Όμικρον αποτελεί πρόκληση, καθώς εισάγει την 4η δόση πριν τον ετήσιο εμβολιασμό.

«Ο ιός δεν θα φύγει, θα παραμείνει ίσως για μια δεκαετία. Είναι ενδημικός, έχει την ικανότητα να φτιάχνει μεταλλάξεις, για τις οποίες με τον έναν ή τον άλλον τρόπο θα συνεχίσει να συνυπάρχει με την ανθρωπότητα για τα επόμενα χρόνια», είπε ο Άλμπερτ Μπουρλά.

Ακόμη, επισήμανε ότι αρχικά δεν είχαν υπολογίσει ότι θα πρέπει να υπάρξει και 4η δόση, καθώς και ότι τα εμβόλια και η φυσική ανοσία δεν διαρκούν πολύ.

«Αυτό το γνωρίζουμε μέχρι στιγμής με όλες τις μεταλλάξεις και θα το μάθουμε και με την Όμικρον: Η ανοσολογική απόκριση διαρκεί μερικούς μήνες. Για αυτό έχω κάνει την πρόβλεψη ότι θα χρειαστούμε μια σειρά από τρεις δόσεις και στη συνέχεια έναν ετήσιο επανεμβολιασμό για να διατηρήσουμε ένα καλό επίπεδο ανοσίας», είπε συγκεκριμένα.

«Νομίζω ότι το πιο πιθανό σενάριο είναι ένας ετήσιος εμβολιασμός, αλλά πιστεύω ότι αυτό θα συμβεί τα επόμενα χρόνια«, πρόσθεσε.

Ακόμη, ο Άλμπερτ Μπουρλά είπε ότι είναι πολύ πιθανό μέχρι τον Απρίλιο να έχει δημιουργηθεί ένα αποτελεσματικό εμβόλιο για τη μετάλλαξη Όμικρον, το οποίο αν χρειαστεί θα μπορεί να παράγεται μαζικά σε δισεκατομμύρια δόσεις.

Αισιοδοξία για το Paxlovid

Σε ό,τι αφορά το χάπι της Pfizer για τον κορωνοϊό, ο Άλμπερτ Μπουρλά δήλωσε αισιόδοξος, διευκρίνησε ωστόσο ότι η παραγωγή θα διαρκέσει αρκετούς μήνες.

«Είναι κάτι που μπορούμε να χειριστούμε πολύ καλύτερα από την παραγωγή mRNA», είπε σύμφωνα με την Il Tempo. «Δεν είναι απαιτητικό τεχνικά. Το θέμα είναι ότι χρειάζεται χρόνος, ειδικά για να συντεθεί το δραστικό συστατικό, οπότε η χημεία διαρκεί μήνες. Πρέπει να έχουμε μπροστά μας ένα πρόγραμμα ίσως εννέα μηνών».

Διαβάστε ακόμη

Πανδημία και πληθωρισμός, καταλύτες για την πορεία των χρηματιστηρίων

Aνάχωμα 1 δισ. ευρώ απέναντι στην Omicron

Κορωνοϊός: 300 κλίνες από τον ιδιωτικό τομέα στη μάχη κατά της πανδημίας (vid)

ΠΗΓΗ NEWMONEY

Related Posts