ΚΟΣΜΟΣ

Νέα Υόρκη: Αυξήθηκαν στους 80.000 οι άστεγοι – Οι περισσότεροι από την εποχή της Μεγάλης Υφεσης

Ο αριθμός των αστέγων στη Νέα Υόρκη, την πολυπληθέστερη αμερικανική μεγαλούπολη, αυξήθηκε τα τελευταία χρόνια σε 80.000, σύμφωνα με τη ΜΚΟ «The Bowery Mission» που παρέχει υπηρεσίες στήριξης σε άπορους και άστεγους (στη φωτογραφία του AP/Seth Wenig, επάνω, άστεγοι σε πεζοδρόμιο του Κουίνς).

Πάνω από 18.000 παιδιά

«Οι άστεγοι στην πόλη της Νέας Υόρκης ανέρχονται στο υψηλότερο επίπεδο από την εποχή της Μεγάλης Υφεσης, τη δεκαετία του 1930», υπογραμμίζει το τηλεοπτικό δίκτυο Fox News.

Δείτε ακόμα – Αδεια θρανία στο πάρκο «διαμαρτύρονται» για τις ανισότητες στην εκπαίδευση

Σύμφωνα με τα επίσημα στοιχεία της δημοτικής αρχής, στις 11 Σεπτεμβρίου διανυκτέρευσαν σε δομές αστέγων 55.338 άνθρωποι, μεταξύ των οποίων περισσότερα από 18.000 παιδιά.

Ο δημοκρατικός γερουσιαστής Μπραντ Χόιλμαν χρησιμοποίησε την ίδια σύγκριση (με την εποχή της Μεγάλης Υφεσης) σε συνέντευξη που παραχώρησε στο Fox News.

«Θησαυρίζουν»

Παράλληλα, κατήγγειλε ότι «υπάρχουν πολλοί που θησαυρίζουν από αυτήν την τραγική κατάσταση, χωρίς να παρέχουν τις υπηρεσίες που χρειάζεται η πόλη».

«Αδειασαν τις φυλακές, έκλεισαν το Μπρόντγουεϊ και τις επιχειρήσεις για δύο χρόνια, κατέστρεψαν την εκπαίδευση για τα παιδιά. (…) Εξαιτίας τους, πολλοί έχασαν τις δουλειές τους. Πλημμύρισαν την πόλη με παράτυπους μετανάστες», δηλώνει οργισμένη στο Fox News η Τζάκι Τομπόροφ, πρώην υποψήφια δημοτική σύμβουλος στη Νέα Υόρκη.

Πηγή: ΑΠΕ

ΠΗΓΗ in.gr

Related Posts