ΤΟΥΡΙΣΜΟΣ

Νέα CTO στον όμιλο Sunweb

O διεθνής ταξιδιωτικός όμιλος Sunweb Group, ιδιοκτήτης μιας σειράς από εμπορικά σήματα όπως Sunweb, Eliza was here, GOGO και Primavera, ανακοίνωσε τον διορισμό της Deepika Gupta ως Διευθύντριας Τεχνολογίας (CTO) από τις 15 Σεπτεμβρίου 2022.

Η κα. Gupta ήταν επικεφαλής Πληροφορικής στο χρηματοπιστωτικό ίδρυμα ING. Σε αυτόν τον νεοσύστατο ρόλο του CTO του ομίλου Sunweb, η Gupta θα είναι υπεύθυνη για την εκπόνηση και την εφαρμογή της στρατηγικής πληροφορικής για την υποστήριξη της φιλόδοξης στρατηγικής του ομίλου να προσφέρει εμπλουτισμένες και εξατομικευμένες διακοπές και να επιτύχει τολμηρή και βιώσιμη ανάπτυξη. Η τεχνολογία διαδραματίζει καθοριστικό ρόλο στην επίτευξη αυτών των στόχων.

Η Deepika Gupta σχολίασε τη νέα της θέση, λέγοντας:  “Παραδοσιακά, η ταξιδιωτική βιομηχανία έχει ως επίκεντρο τον άνθρωπο. Στόχος μου είναι να βελτιστοποιήσω τις λειτουργίες της πληροφορικής μας, θέτοντας παράλληλα τους ανθρώπους στο επίκεντρο. Μέσω ομάδων υψηλών επιδόσεων, όπου τα μέλη αφιερώνουν ενεργά χρόνο για να μάθουν και να αναπτυχθούν, θα επικεντρωθούμε στην ταχύτερη παροχή αξίας στους πελάτες, τους συνεργάτες και τους υπαλλήλους μας”.
Ο Mattijs ten Brink, διευθύνων σύμβουλος της Sunweb Group, δήλωσε: “Χαίρομαι πολύ που η Deepika εντάσσεται στην ομάδα μας. Θέλουμε να γίνουμε ο κορυφαίος ειδικός στις ψηφιακές διακοπές και να προσφέρουμε στους παραθεριστές ακόμη πιο εξατομικευμένες εμπειρίες. Με την εμπειρία της στους επιχειρηματικούς μετασχηματισμούς και την τεχνολογία, είμαι βέβαιος ότι θα συμβάλει σημαντικά στην επίτευξη αυτού του στόχου”.

Η Deepika Gupta θα είναι μέλος του διοικητικού συμβουλίου του ομίλου Sunweb, το οποίο μετά τον προηγούμενο διορισμό του Ruud Martens ως CCO, είναι πλέον πλήρες.

Ο όμιλος Sunweb

Όντας ένας από τους μεγαλύτερους ταξιδιωτικούς πράκτορες στην Ευρώπη, ο όμιλος Sunweb Group είναι η κινητήρια δύναμη των εμπορικών σημάτων σε επτά διεθνείς αγορές – στις Κάτω Χώρες, το Βέλγιο, τη Δανία, τη Σουηδία, τη Γαλλία, το Ηνωμένο Βασίλειο και τη Γερμανία.

Τα Sunweb και Eliza was here είναι τα πιο γνωστά εμπορικά σήματα του ομίλου. Η Sunweb πρωτοπορεί στις διαδικτυακές οργανωμένες διακοπές για τους λάτρεις του ήλιου και τους λάτρεις των χειμερινών σπορ. Η Eliza was here επικεντρώνεται σε ταξίδια μικρής κλίμακας σε μοναδικούς προορισμούς για τους “περίεργους” ταξιδιώτες, που θέλουν να ζήσουν μοναδικές εμπειρίες.

Με περίπου 400 υπαλλήλους και περισσότερους από 250 ξεναγούς και υπεύθυνους περιοχών σε τοπικούς προορισμούς, ο όμιλος είναι εκεί για τους πελάτες του.

Ο συνδυασμός του ήθους με επίκεντρο τους ανθρώπους, της κεντρικής διαχείρισης και του ισχυρού διαδικτυακού επιχειρηματικού μοντέλου, έχει αποδώσει καρπούς με περισσότερους από ένα εκατομμύριο ευχαριστημένους πελάτες για το Sunweb Group κάθε χρόνο. Το Sunweb Group εξαγοράστηκε από την Triton Fund V τον Φεβρουάριο του 2019.

ΠΗΓΗ money-tourism.gr