ΑΘΛΗΤΙΣΜΟΣ

Νέοι ανανεωμένοι κανόνες για τον Ολυμπιακό κύκλο 2022-24

Οι αλλαγές είναι ένα αναπόσπαστο κομμάτι στην καθημερινότητά μας, και δη στην εποχή του κορονοϊού, και αυτό υφίσταται και στο τζούντο που θέσπισε νέους κανόνες για τον Ολυμπιακό κύκλο 2022-2024. 

του Αγαθοκλή Γαρδίκη
[email protected]

Όσον αφορά το κομμάτι που σχετίζεται αποκλειστικά με το άθλημα, η νέα περίοδος Ολυμπιακών προκρίσεων θα ξεκινήσει στις 24 Ιουνίου 2022 και θα διαρκέσει μέχρι τις 23 Ιουνίου του 2024. Καταχωρήθηκε νέα ώρα ζύγισης των αθλητών, που θα είναι στις 18:00 το απόγευμα, μια μέρα πριν την έναρξη των αγώνων. Επιπλέον, ένα κάποιος αθλητής, σε οποιαδήποτε Ολυμπιακή κατηγορία αποφασίσει να αλλάξει υπηκοότητα, τότε οι πόντοι που είχε ως τώρα θα μεταφερθούν στην νέα του υπηκοότητα, χωρίς να χρειαστεί να ξεκινήσει την συγκομιδή ξανά από την αρχή. 

Στα παγκόσμια πρωταθλήματα, με κάθε εθνική ομοσπονδία, έχουν δικαίωμα συμμετοχής έως 9 αθλητές με μέγιστο αριθμό δύο αθλητών ανά κατηγορία, τόσο στους άνδρες, όσο και στις γυναίκες (δηλαδή μέγιστος αριθμός 18 άτομα). Εξ αυτών, μπορούν να λάβουν μέρος μόνο οι αθλητές που κατετάγησαν στις πρώτες 100 θέσεις της παγκόσμιας κατάταξης ανδρών/γυναικών ή στις πρώτες 16 θέσεις στην παγκόσμια κατάταξη νέων. Επιπρόσθετα, εάν μια εθνική Ολυμπιακή επιτροπή προκριθεί για το μεικτό ομαδικό αγώνισμα των Ολυμπιακών Αγώνων, όλοι οι αθλητές που προκρίθηκαν στο ατομικό αγώνισμα μπορούν να λάβουν μέρος στο μεικτό ομαδικό αγώνισμα. Η μεικτή ομάδα μπορεί να απαρτίζεται στο μέγιστο από επτά (7) γυναίκες και επτά (7) άνδρες. Οι κανόνες θα τεθούν σε εφαρμογή από το γκραν πρι της Οντιβέλας στην Πορτογαλία.

Στόχος των νέων αυτών καινοτομιών, όπως δήλωσε ο επικεφαλής αθλητικός διευθυντής, Βλαντιμίρ Μπάρτα, είναι η προστασία των αθλητών και του αθλήματος, αλλά και η προσπάθεια να γίνει το τζούντο πιο δυναμικό και ελκυστικό προς τους φιλάθλους και τα μέσα.

ΠΗΓΗ Sportsfeed.gr

Related Posts