ΑΘΛΗΤΙΣΜΟΣ

Νέος εκλογικός κύκλος στον ΣΕΓΑΣ

Εκλογές σε πέντε ΕΑΣ ΣΕΓΑΣ θα έχουμε το επόμενο δίμηνο και το εκλογικό θερμόμετρο ανεβαίνει και πάλι καθώς όπως φαίνεται θα έχουμε αντίστοιχες αναμετρήσεις με αυτές της Κελεσίδου και της Σακοράφα για την θέση του προέδρου σε όλες τις περιφερειακές ενώσεις.

του Θανάση Νικολάου
[email protected] follow me@ThanNikolaou

Οι εκλογές στις ΕΑΣ ΣΕΓΑΣ θα διεξαχθούν όπως και στον κεντρικό ΣΕΓΑΣ καθώς αυτό ορίζει ο νέος αθλητικός νόμος κι έτσι θα έχουμε ξεχωριστή εκλογή προέδρου και ξεχωριστή εκλογή μελών για το ΔΣ. Οι πέντε ενώσεις που θα κληθούν τις επόμενες εβδομάδες να εκλέξουν νέες διοικήσεις είναι της Θεσσαλονίκης, της Θεσσαλίας, των Κυκλάδων, των νήσων Χίος-Σάμος-Ικαρία και της Κρήτης.
Σύμφωνα με το ρεπορτάζ σε όλες σχεδόν τις ΕΑΣ θα έχουμε δύο υποψήφιους προέδρους ως συνέχεια της αναμέτρησης Αναγέννησης-ΑΚΑΣ αλλά με τα νέα πλέον δεδομένα η εικόνα όπως φαίνεται θα είναι διαφορετική και αυτή θα είναι μία μεγάλη αλλαγή για το οικοδόμημα του στίβου στην Ελλάδα, καθώς τα σωματεία απελευθερωμένα πλέον από εξαρτήσεις τους παρελθόντος θα επιλέξουν τους υποψηφίους που πιστεύουν πως μπορούν να βοηθήσουν το χώρο. 

Τα μέχρι σήμερα δεδομένα ανά περιφέρεια είναι τα ακόλουθα:

Στη Θεσσαλονίκη θα έχουμε μία ισχυρή υποψηφιότητα με τον Γιάννη Ποδιώτη για υποψήφιο πρόεδρο πλαισιωμένο από μία ομάδα προσώπων που σύμφωνα με το ρεπορτάζ εκφράζουν την πλειοψηφία των σωματείων της Θεσσαλονίκης. Απέναντι στον αντιπρόεδρο του ΜΕΑΣ Τρίτων θέλει να βρεθεί ο απερχόμενος πρόεδρος Τάσος Τομπούλης από τον Λαγκαδά, όμως η αλήθεια είναι πως ακόμη το σκέφτεται καθώς βρίσκεται σε αρκετά δυσχερή θέση όσον αφορά τον σχηματισμό αντίστοιχης ομάδας για να τον στηρίξει.

Στη Θεσσαλία πάμε για μία μεγάλη και εντελώς αμφίρροπη αναμέτρηση μεταξύ του απερχόμενου προέδρου και του απερχόμενου γραμματέα της ΕΑΣ. Ο πρόεδρος του Πελασγού Λάρισας Ηλίας Καφφές έχει ήδη εκδηλώσει την επιθυμία του να επανεκλεγεί πρόεδρος, όμως αυτή τη φορά είναι πολύ πιθανό να έχει αντίπαλο τον πρόεδρο της Νίκης Βόλου Στέργιο Φάτση, ο οποίος φέρεται να αποτελεί εισήγηση του Δημήτρη Χαχάμη που βρίσκεται στο περιβάλλον της Σακοράφα.

Στις Κυκλάδες το τοπίο είναι λίγο πιο ξεκάθαρο με τον Δημήτρη Πάππα να νιώθει αρκετά βέβαιος για την επανεκλογή του αφού έχει πάρει χρίσμα και από τις δύο παρατάξεις να είναι μοναδικός υποψήφιος πρόεδρος σε μία ΕΑΣ όμως που η μεγάλη πλειοψηφία των σωματείων έχει τοποθετηθεί επίσημα υπέρ της κίνησης για την Αναγέννηση του κλασικού αθλητισμού.

Στα νησιά Χίος-Σάμος-Ικαρία πάμε για άλλη μία αναμέτρηση δύο απερχόμενων. Από τη μία ο απερχόμενος πρόεδρος Κώστας Τριαντάφυλλος του Παγχιακού που θέλει την επανεκλογή και από την άλλη ο απερχόμενος γενικός γραμματέας Μιχάλης Κοντούδης της Ολυμπιάδας Χίου, ο οποίος νιώθωντας πως έχει μεγαλύτερη τοπική αποδοχή αποφάσισε να διεκδικήσει την προεδρία. 

Τέλος στην Κρήτη είναι κι εδώ αρκετά ξεκάθαρο πως θα έχουμε μεγάλη αναμέτρηση και το πιο πιθανό είναι να έχουμε πρόεδρο από το Ηράκλειο. Ο Γιάννης Αντωνακάκης που φρόντισε από νωρίς να δηλώσει υποψήφιος, βλέπει τις εξελίξεις των τελευταίων ημερών να του χαλάνε τα σχέδια καθώς έχουν προκύψει κι άλλες ισχυρές υποψηφιότητες από το Ηράκλειο και την Ιεράπετρα. Κώστας Διαλυνάς, Σπύρος Αραμπατζής και Μιχάλης Φιλανδαράκης είναι τα τρία νέα ονόματα που παίζουν και αναμένονται σημαντικές εξελίξεις τις επόμενες ημέρες. 

ΠΗΓΗ Sportsfeed.gr

Related Posts