ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ

Νέο deal για την EOS Capital: «Μπαίνει» με 49% σε εταιρεία logistic

Σύμφωνα με τον κ. Ταμβακάκη, διευθύνων σύμβουλο της EOS, η αγορά των private equities είναι πολύ πιθανό να «αγγίξει» τα 3,5 δισ. ευρώ σε βάθος τετραετίας

Συμφωνία με εταιρεία από τον κλάδο των logistics, στο μετοχικό κεφάλαιο της οποίας «μπαίνει» με 49%, έκλεισε σήμερα η EOS Capital Partners.

«Σήμερα εγκρίναμε μία νέα εξαγορά. Παίρνουμε 49% σε μία εταιρεία στην αγορά των logistics. Είναι μία αγορά που μας ενδιέφερε τα τελευταία τρία χρόνια, ωστόσο, δεν βρίσκαμε εταιρεία. Τελικά κλείσαμε συμφωνία με αυτή και είμαστε πολύ χαρούμενοι γι’ αυτό», τόνισε ο ιδρυτής, πρόεδρος και διευθύνων σύμβουλός της EOS, κ. Απόστολος Ταμβακάκης, στο πλαίσιο του 3ου Συνεδρίου Θεσμικής Διαχείρισης, προσθέτοντας πως στην πορεία θα ακολουθήσουν και άλλες εξαγορές.

«Πήραμε την απόφαση και μετά τον πόλεμο ότι αυτά που έχουμε αποφασίσει για εφέτος θα τα κάνουμε σε ποσοστό τουλάχιστον 95%. Οι εταιρείες που είμαστε ήδη μέσα στην κρίση πάνε πάρα πολύ καλά. Ενίοτε μας εκπλήσσουν για την πορεία τους. Κι αυτό γιατί, συνήθως, οι πολύ υγιείς εταιρείες στην κρίση, ακόμη και εάν μειώνεται η πίτα, παίρνουν μεγαλύτερα μερίδια», εξήγησε, τονίζοντας πως σε 22 μήνες η EOS έχει κάνει ένα exit (σ.σ. από την Cosmos Sport, πουλώντας 2,5 φορές πάνω από την τιμή που είχε πει), ενώ βρίσκεται σε συζητήσεις για ακόμη μία πώληση.

Σύμφωνα με τον κ. Ταμβακάκη, η αγορά των private equities είναι πολύ πιθανό να «αγγίξει» τα 3,5 δισ. ευρώ σε βάθος τετραετίας από περίπου 1,7 δισ. ευρώ σήμερα, γεγονός που οφείλεται στη βελτίωση, τόσο των ομάδων που απαρτίζουν το οικοσύστημα, όσο και των funds.

«Ο ανταγωνισμός από το εξωτερικό δεν είναι μεγάλος, γιατί τα μεγάλα private equities και hedge funds του εξωτερικού κοιτάζουν tickets από 100 εκατ. και πάνω. Στην Ελλάδα η μέση επένδυση είναι 10 με 12 εκατ. ευρώ», ανέφερε, επαναλαμβάνοντας την υποστήριξη στα συνεργατικά σχήματα.

Στην περίπτωση της Minerva, για παράδειγμα, συνεργάστηκαν τρία private equities και αγόρασαν το 100% της εταιρείας, ενώ η Eos συνεργάστηκε με τον Σπύρο Θεοδωρόπουλο και αγόρασε (51% εκείνος 49% η EOS) εταιρεία στον χώρο των ποτών.

«Είναι σαφές πως αυτή η τάση όχι μόνο θα συνεχιστεί, αλλά θα ενταθεί τα επόμενα χρόνια», κατέληξε.

Διαβάστε ακόμη: 

«Μπουμ» από τον Ρέι Ντάλιο – Διπλασιάζει στα $10,5 δισ. το σορτάρισμα των ευρωπαϊκών μετοχών 

Ποια ευρωπαϊκή πρωτεύουσα βρίσκεται στην κορυφή της λίστας με τις καλύτερες πόλεις για να ζεις 

Δικαστική μάχη για το σφυρί της βίλας Κοντομηνά στην Ύδρα

ΠΗΓΗ NEWMONEY

Related Posts