ΠΟΛΙΤΙΣΜΟΣ

Νίκη Αραμπατζή: Ο Αθήνα 9,84 στηρίζει τον πολιτισμό – Θέατρο και συναυλίες στο ραδιόφωνο

Ο Αθήνα 9,84 στηρίζει τον πολιτισμό με δύο projects που θα ενθουσιάσουν τους Αθηναίους.

Η «Πλατεία Θεάτρου» φέρνει ξανά το θέατρο στο ραδιόφωνο φιλοξενώντας έναν μικρό θησαυρό από νεοελληνικά έργα, και η «Συναυλία στο ραδιόφωνο» παρουσιάζει έντεκα ραδιοφωνικές συναυλίες αφιερωμένες στο καλό ελληνικό τραγούδι.

Ποιες είναι οι πολιτιστικές δράσεις του Αθήνα 9.84;

O Αθήνα 9.84 στηρίζει τον πολιτισμό με δύο μεγάλα projects για τα οποία και είμαστε πολύ ενθουσιασμένοι. Μετά από πολλά χρόνια παράγουμε πρωτογενές ραδιοφωνικό πολιτιστικό προϊόν. Χρησιμοποιούμε την τεχνολογία προς όφελος των δημοτών, συνδυάζουμε ήχο και εικόνα με streaming εικόνας μέσω της ψηφιακής πλατφόρμας μας. Επίσης, o πολιτισμός γίνεται προσβάσιμος στα άτομα με αναπηρία αφού κατά την ηχητική παρουσίαση των ραδιοφωνικών θεατρικών παραστάσεων αυτές μέσω του site θα διερμηνεύονται στη νοηματική γλώσσα από δύο διερμηνείς ενώ θα υπάρχει και ταυτόχρονος υποτιτλισμός των έργων.

Στο πρώτο μας project λοιπόν, την «Πλατεία Θεάτρου» το Ελληνικό θεατρικό έργο επιστρέφει στο ραδιόφωνο. Ο Σταθμός της πόλης συνεργάζεται με 10 συγγραφείς, 10 σκηνοθέτες και 40 ηθοποιούς στηρίζοντας με αυτό τον τρόπο τον πολιτισμό και φυσικά για να χαρίσει ξανά τη μαγεία του θεάτρου που τόσο πολύ μας έχει λείψει.

Στο δεύτερο project με τίτλο «η Συναυλία στο Ραδιόφωνο», ο Αθήνα 9.84 εστιάζει στο λόγο του Ελληνικού τραγουδιού και παρουσιάζει με ήχο και εικόνα 11 ραδιοφωνικές συναυλίες. 11 μουσικά γεγονότα, 11 βραδιές αφιερωμένες σε είδη του ελληνικού τραγουδιού αλλά και σε στιχουργούς που το χαρακτήρισαν τους έχουμε αγαπήσει και χιλιοτραγουδήσει όπως ο Λευτέρης Παπαδόπουλος, ο δικός μας Μάνος Ελευθερίου, ο Άλκης Αλκαίος και η Μαριανίνα Κριεζή.

Τι στόχο έχουν;

Κύριος στόχος για όλους εμάς μέσα από αυτήν την πρωτοβουλία είναι η στήριξη των ανθρώπων του πολιτισμού. Κακά τα ψέματα, ο χώρος αυτός έχει πληγεί με πρωτοφανή δριμύτητα από την πανδημία και το μόνο σίγουρο είναι πως χρειάζεται άμεσα μέτρα στήριξης. Για το λόγο αυτό λοιπόν αποφασίσαμε μέσα από αυτά τα δύο projects να στηρίξουμε όσο μπορούμε αυτούς τους ανθρώπους, γιατί η τέχνη είναι οι άνθρωποί της, αν δεν υπάρχουν αυτοί, δε θα υπάρχει ούτε αυτή και μια ζωή χωρίς τέχνη προσωπικά μου φαντάζει απελπιστικά αφόρητη.

Τι είναι η «Πλατεία Θεάτρου»

Η «Πλατεία Θεάτρου» είναι μια αναβίωση μιας μεγάλης παράδοσης. Για πολλά χρόνια το θέατρο στο ραδιόφωνο κατέκτησε τους ακροατές. Αποτελούσε γι’ αυτούς μια απόδραση από την καθημερινότητα, μια διέξοδο. Εμείς λοιπόν μέσα από αυτή τη δράση επιθυμούμε να επαναφέρουμε το θεατρικό ραδιόφωνο στη μνήμη των ακροατών και ευελπιστούμε να χαρεί της ίδιας αποδοχής και από τους νεότερους ακροατές.

Πόσοι καλλιτέχνες συμμετέχουν στις συναυλίες

Τις συναυλίες  θα υποστηρίξουν επί σκηνής 33 ερμηνευτές, καταξιωμένοι καλλιτέχνες σε συμπράξεις με εκπροσώπους της νεότερης γενιάς, καλύπτοντας έτσι ένα ευρύ φάσμα της δημιουργίας και της ερμηνείας στο ελληνικό τραγούδι. Θα συνεργαστούν μαζί τους, μπροστά και πίσω από τη σκηνή, 40 μουσικοί, ηχολήπτες και φωτιστές.

Από που προέρχονται οι πόροι για τις δράσεις;

Όλο το project γίνεται με αυτοχρηματοδότηση χωρίς εξτρα πόρους από το Δήμο και χωρίς ένταξη σε κάποια άλλη χρηματοδότηση. Γίνεται με εξοικονόμηση χρημάτων από πέρυσι μέσω μείωσης δαπανών για τη χρήση του 2020.

Πώς επιτυγχάνεται η εξωστρέφεια του σταθμού;

Βασικός μοχλός της ανάπτυξης κάθε μορφής επιχειρηματικότητας αποτελεί η εξωστρέφεια. Ο Αθήνα 9.84 τον τελευταίο χρόνο και παρά τις δυσμενείς συνθήκες επενδύει σε αυτή μέσα από διάφορες πρακτικές. Από πέρυσι ο σταθμός της πόλης απέκτησε νέα εταιρική ταυτότητα με ολοκαίνουργια ψηφιακή μορφή του site μας που ανταποκρίνεται στις ανάγκες της εποχής ενός σύγχρονου ΜΜΕ. Το νέο μας πρόγραμμα επικεντρώνεται στα πολιτιστικά αλλά και στα Αθηναϊκά δρώμενα όταν αυτά με το καλό επιστρέψουν. Επενδύσαμε σε software και hardware μετά από 12 χρόνια και γενικά επενδύουμε στο να παρέχουμε στους εργαζόμενους τα μέσα προκειμένου να τους δώσουμε τη δυνατότητα να κάνουν τη δουλειά τους μέσα από τις καλύτερες συνθήκες εργασίας. Αυξήσαμε τα έσοδα μας κατά 500% σε σχέση με πέρυσι και προχωρήσαμε στην αλλαγή πομπών και link στον Υμηττό μετά από 12 χρόνια. Τέλος δημιουργήσαμε πρώτοι ενημερωτικά σποτ πρόληψης κατά του κορωνοϊού τα οποία και ανανεώνονται συνεχώς.

Γράψτε το σχόλιό σας

Ακολουθήστε το στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στο

ΠΗΓΗ in.gr

Related Posts