ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ

Νορβηγία: Απαγορεύει την πώληση αλκοόλ σε μπαρ και τις επισκέψεις στα σπίτια

Οι Νορβηγοί πρέπει να αναστείλουν την κοινωνική ζωή τους για τις επόμενες δύο εβδομάδες δήλωσε η πρωθυπουργός

Η Νορβηγία θα επιβάλει νέους περιορισμούς για να αποτρέψει μια αναζωπύρωση των κρουσμάτων του νέου κορvνοϊού, δήλωσε σήμερα η πρωθυπουργός Έρνα Σόλμπεργκ, ανακοινώνοντας μέτρα, όπως την απαγόρευση σε όλη τη χώρα της πώλησης αλκοόλ σε εστιατόρια και μπαρ.

Η χώρα καταγράφει αύξηση των κρουσμάτων τον τελευταίο μήνα και εκτιμάται πως ο αριθμός R είναι στο 1,3 .

Όπως μεταδίδει το Reuters η Σόλμπεργκ κατά τη διάρκεια συνέντευξης τύπου, είπε ότι «Βλέπουμε περισσότερες ενδείξεις για την ύπαρξη ενός νέου κύματος μολύνσεων» επικαλούμενη λόγους όπως οι εορτασμοί τα Χριστούγεννα και την παραμονή της Πρωτοχρονιάς και η εμφάνιση μιας πιο μεταδοτικής μετάλλαξης του ιού, που καταγράφηκε για πρώτη φορά στη Βρετανία.

«Επομένως, προκειμένου να μην έχουμε μια επιδημία που είναι «ανεξέλεγκτη», οι Νορβηγοί πρέπει να αναστείλουν την κοινωνική ζωή τους για τις επόμενες δύο εβδομάδες», επισήμανε η Σόλμπεργκ. «Σας ζητώ να μην δέχεστε επισκέπτες στο σπίτι. Περιμένετε ένα δεκαπενθήμερο προτού προσκαλέσετε κάποιον σπίτι ή επισκεφθείτε άλλους», είπε η πρωθυπουργός.

Ήδη από χθες, η κυβέρνηση ανακοίνωσε πως τα μαθήματα στα πανεπιστήμια θα σταματήσουν έως τις 18 Ιανουαρίου, ζητώντας από τους φοιτητές να μείνουν στα σπίτια τους και να μην επιστρέψουν στις πανεπιστημιουπόλεις αυτό το διάστημα.

Τα καταστήματα, τα νηπιαγωγεία και τα δημοτικά σχολεία θα παραμείνουν ανοιχτά. Τα γυμνάσια και τα Λύκεια θα παραμείνουν ανοιχτά αυξάνοντας παράλληλα την τηλεκπαίδευση.

Επιπλέον, την Πέμπτη το Όσλο επέβαλε υποχρεωτικά τεστ Covid-19 για όλους τους επιβάτες που εισέρχονται στη Νορβηγία είτε κατά την άφιξή τους είτε εντός 24 ωρών, σε μια προσπάθεια να αναχαιτίσουν τη διασπορά της βρετανικής μετάλλαξης του ιού.

Διαβάστε ακόμα:

Κορωνοϊός: Εντοπίστηκε και στην Ελλάδα το μεταλλαγμένο στέλεχος του ιού

ΠΗΓΗ NEWMONEY

Related Posts