ΑΘΛΗΤΙΣΜΟΣ

Νορβηγία και Σουηδία ζήτησαν να γίνει ευρωπαϊκό ανοιχτού το 2021

Η ομοσπονδίες στίβου Νορβηγίας και Σουηδίας, αποφάσισαν να καταθέσουν πρόταση στην ευρωπαϊκή ομοσπονδία (ΕΑ) για τη διεξαγωγή ευρωπαϊκού πρωταθλήματος ανοιχτού στίβου το 2021.

του Σούλη Μέζου
[email protected]

Η αδυναμία διοργάνωσης του ευρωπαϊκού το 2020 από το Παρίσι λόγω της πανδημίας, οδήγησε του Γάλλους να ακυρώσουν εντελώς το ευρωπαϊκό με τη σύμφωνη γνώμη και τη ΕΑ που προγραμματίζει πλέον τη διοργάνωση του 2022 στο Μόναχο της Γερμανίας.
Ωστόσο, η οικογένεια Ίνγκεμπριγκτσεν εμφανίστηκε απαισιόδοξη σχετικά με τη διοργάνωση των Ολυμπιακών και ζήτησε να πραγματοποιηθεί τουλάχιστον ευρωπαϊκό πρωτάθλημα προκειμένου να μη χαθεί η χρονιά. Βέβαια, η περίπτωση μη διεξαγωγής των Ολυμπιακών στο Τόκιο το 2021 όλο και απομακρύνεται με τους αξιωματούχους να δηλώνουν διαρκώς πως οι Αγώνες θα γίνουν κανονικά, με ή χωρίς κορονοϊό.
Οι Σκανδιναβοί όμως έχουν δική τους ατζέντα και θέλουν μια διοργάνωση στις χώρες τους και για το λόγο αυτό βγήκαν οι Ίνγκεμπριγκτσεν με τη συγκεκριμένη δήλωση για να δημιουργήσουν κλίμα. Από ότι φαίνεται το έχουν καταφέρει καθώς η ΕΑ έχει ξεκινήσει συζητήσει με Νορβηγούς και Σουηδούς και εξετάζεται πλέον η πιθανότητα το 2021 να διεξαχθεί ευρωπαϊκό πρωτάθλημα ανοιχτού στίβου σε δύο πόλεις. Στο Όσλο να γίνουν όλα τα δρομικά (όπου με Ίνγκεμπριγκτσεν και Βάρχολμ οι Νορβηγοι είναι δυνατοι) και στη Στοκχόλμη να γίνουν όλα τα αλτικά και ριπτικά (οι Σουηδοί έχουν Ντουπλάντις στο επί κοντώ και Σταλ στη δισκοβολία).
Όπως προκύπτει από το ρεπορτάζ, η πρόταση αυτή είναι πολύ πιθανό να γίνει πραγματικότητα, αρκεί να βρεθούν ημερομηνίες. Να μην ξεχνάμε ότι το 2021 διεξάγεται και το ευρωπαϊκό πρωτάθλημα των ομάδων (πρώην Μπρούνο Ζάουλι).

ΠΗΓΗ Sportsfeed.gr

Related Posts