ΑΘΛΗΤΙΣΜΟΣ

Ντάιαμοντ λιγκ: Κορυφαίο επί κοντώ στη Ντόχα

Οι τρεις του βάθρου στο επί κοντώ ανδρών από το παγκόσμιο της Ντόχα θα δώσουν ακόμη έναν μεταξύ τους αγώνα, στο τελευταίο μίτινγκ του ντάιαμοντ λιγκ στη Ντόχα (25/9).

της Πηνελόπης Γκιώνη
[email protected]

Ο παγκόσμιος πρωταθλητής Σαμ Κέντριξ θα δώσει τον 11ο αγώνα της σεζόν στη Ντόχα, όπου και μπορεί να είναι και το τελευταίο μίτινγκ που θα συμμετάσχει. Ο Κέντριξ με φετινό ρεκόρ 6.02μ θα προσπαθήσει να κλείσει τη σεζόν με υψηλές πτήσεις. Ο χάλκινος στη ντόχα Πιότρ Λίσεκ δεν έχει καταφέρει φέτος να φτάσει στα 6μ όμως έχει ξεπεράσει τα 5.90μ. Παράλληλα, ο Γάλλος Ολυμπιονίκης Ρενό Λαβιλενί, που επέστρεψε στην αγωνιστική δράση μετά από τραυματισμό, θα παραβρεθεί επίσης στο μίτινγ της Ντόχας.
Από την άλλη, ο Σουηδός Μόντο Ντουπλάντις αγωνίζεται με άλλο στόχο. Ο 20χρονος θα θελήσει να… ξεφύγει και να προσπαθήσει να υπερβεί τα 6.15μ για να βάλει το όνομά του στην κορυφαία επίδοση όλων των εποχών στον ανοιχτό. Έχει ήδη 6.07μ και αναμένουμε να δούμε πόσο ψηλότερα μπορεί να φτάσει.

Το μίτινγκ της Ντόχας περιλαμβάνει 12 αγωνίσματα συνολικά για άνδρες και γυναίκες ενώ θυμίζουμε πως φέτος λόγω της κατάστασης δεν θα διεξαχθεί τελικός.

ΠΗΓΗ Sportsfeed.gr

Related Posts