ΑΘΛΗΤΙΣΜΟΣ

Ντάιαμοντ λιγκ, Ντόχα: Ήρθε η ώρα των 6.00μ στο Κατάρ!

Χωρίς αμφιβολία ο Μόντο Ντουπλάντις είναι το πρόσωπο του ντάιαμοντ λιγκ της Ντόχα και μετά το παγκόσμιο ρεκόρ στο Βελιγράδι, όλοι περιμένουν από αυτόν ένα άλμα πάνω από τα έξι μέτρα και η Ντίνα Άσερ Σμιθ ετοιμάζεται να κάνει πρεμιέρα στα 200μ, στο στάδιο που στέφθηκε πρωταθλήτρια κόσμου το 2019.

της Ελισάβετ Γρηγοριάδου
[email protected]

Στη συνέντευξη Τύπου η συζήτηση δεν μπορούσε να μην πάει στο παγκόσμιο ρεκόρ του Μόντο Ντουπλάντις και ο Σουηδός ανέφερε ότι: «Συνήθως δεν εκπλήσσομαι με τον εαυτό μου, καθώς έχω πολλές προσδοκίες, αλλά ο αγώνας κράτησε πολύ και ήμουν αρκετά κουρασμένος διότι ήμουν εκεί για τρεις με τέσσερις ώρες και δεν ήξερα αν ήμουν σε καλή κατάσταση για να κάνω ένα άλμα στα 6.20μ. Πιστεύω αν δεν είχα το κοινό να με υποστηρίζει και να είναι επικεντρωμένο πάνω μου εκείνη την στιγμή, μπορεί να μην τα κατάφερνα και για αυτό ήταν από τις λίγες φορές που έμεινα έκπληκτος». Όσον αφορά την πιθανότητα να κάνει άλμα πάνω από τα έξι μέτρα και να καταρρίψει το ρεκόρ της διοργάνωσης ο χρυσός Ολυμπιονίκης δήλωσε: «Νιώθω ότι είμαι σε καλή κατάσταση και πιστεύω ότι ήρθε η ώρα κάποιος να πηδήξει έξι μέτρα στο Κατάρ». Να σημειωθεί ότι το 2019 στο παγκόσμιο πρωτάθλημα της Ντόχα, ο Σαμ Κέντριξ είχε επικρατήσει με 5.97μ όσο είχε πηδήξει και ο Ντουπλάντις με τους δυο τους να αποτυγχάνουν στο 6.02μ.

Μια από τις σταρ που αγωνίζονται αύριο στη Ντόχα είναι και η Βρετανίδα, Ντίνα Άσερ Σμιθ, η οποία ετοιμάζεται για τον τρίτο αγώνα της σεζόν: «Ξεκίνησα την σεζόν τρέχοντας στα 400μ και 300μ και τώρα έφτασε η στιγμή να κατέβω στο 200άρι. Τα 400μ ήταν ένας μακρύς και δύσκολος αγώνας και όχι πιο ευχάριστος και μετά την κούρσα είπα στον εαυτό μου ότι δεν θα το ξανακάνω στον μέλλον. Τα 300μ ήταν πολύ καλύτερα, αλλά τώρα είμαι ενθουσιασμένη που επιστρέφω στο 200άρι, στο αγώνισμα που ανήκω». Σε ερώτηση που έθετε την κατάρριψη του παγκόσμιου ρεκόρ στα 100μ η Σμιθ ήταν πολύ θετική σχολιάζοντας ότι: «Πάντα πίστευα ότι όλα μπορούν να συμβούν και όπως βλέπουμε κάθε χρόνο, οι επιδόσεις βελτιώνονται και οι γυναίκες τρέχουν πολύ γρήγορα, γεγονός που κάνει τους αγώνες συναρπαστικούς, οπότε ποτέ μη λες ποτέ και θα περιμένουμε και θα δούμε».

ΠΗΓΗ Sportsfeed.gr

Related Posts