ΑΘΛΗΤΙΣΜΟΣ

Ντε Γκρας: «Θα ήθελα να τρέξω κόντρα στον Κόλμαν»

Ο Αντρέ Ντε Γκρας υπήρξε η μεγάλη ελπίδα των σπρντ του Καναδά, ο διάδοχος του Ντόνοβαν Μπέιλι μέχρι που οι τραυματισμοί άρχισαν να τον ταλαιπωρούν. O 26χρονος τρις μεταλλιούχος στους Ολυμπιακούς του Ρίο, επέστρεψε υγιής πλέον και ετοιμάζεται να αντιμετωπίσει τη νέα γενιά των σπρίντερ.

της Σωτηρίας Στασινού

Ο Ντε Γκρας, θέλησε να υπερασπιστεί τους νέους σπρίντερ με αφορμή την διετή απαγόρευση του Κρίστιαν Κόλμαν από την αγωνιστική δράση, εξαιτίας τριών χαμένων αντιντόπινγκ τεστ. «Είναι ένα ατυχές γεγονός για τον ίδιο. Μιλώντας εγωιστικά, εγώ θέλω να τρέξω κόντρα στους καλύτερους αθλητές και αυτός είναι ένας από του πιο γρήγορους σπρίντερ αυτή τη στιγμή. Δυστυχώς δε θα έχω την ευκαιρία να τρέξω εναντίον του αλλά δεν τον υποπτεύομαι ότι έχει κάνει χρήση απαγορευμένων ουσιών. Πιστεύω ότι ήταν ανεύθυνος και έκανε λάθος. Είμαστε άνθρωποι και όλοι κάνουμε λάθη. Ελπίζω να μάθει από αυτά και να είναι πιο προσεχτικός την επόμενη φορά» τόνισε ο Καναδός μιλώντας στην καναδική έκδοση του Running Magazine.
Η προσέγγιση  αυτή του διάδοχου του Γιουσέιν Μπόλτ- όπως ο ίδιος ο Τζαμαϊκανός έχει αναφέρει- μπορεί μεν να έχει μία βάση αλλά τα στατιστικά δείχνουν ότι μάλλον, δεν είναι απλώς ένα λάθος. Το 70% των ταχύτερων αθλητών της «κούρσα της μίας ανάσας» εκτός του Μπόλτ και του Ρίτσαρντ Τόμπσον, έχουν βρεθεί θετικοί σε απαγορευμένες ουσίες (πηγή: Canadian Running). Παρόλο αυτά όμως ο  Ντε Γκρας παραμένει αισιόδοξος για την αλλαγή  του status quo: «Η σκληρή δουλειά πάντα ανταμείβεται και μπορείς να πετύχεις κάτι χωρίς να κλέψεις. Αυτή η γενιά έχει λειτουργήσει πολύ καλύτερα σε αυτό το τομέα. Πιστεύω ότι είμαστε σε μία εποχή που τα πράγματα ξεκινούν να αλλάζουν και να γίνονται καλύτερα».

ΠΗΓΗ Sportsfeed.gr

Related Posts