ΑΘΛΗΤΙΣΜΟΣ

Ντουπλάντις: «Θέλω να ξεπεράσω τον Μπούμπκα»

O Mόντο Ντουπλάντις ήταν ο κορυφαίος αθλητής του στίβου για το 2020 και ένας από τους κορυφαίους όλου του αθλητισμού καταφέρνοντας απίθανα πράγματα τη χρονιά που πέρασε. Ο ίδιος τονίζει ωστόσο πως τα καλύτερα έρχονται.

του Σούλη Μέζου
[email protected]

Σχεδόν αμέσως μετά την κατάρριψη του παγκόσμιου ρεκόρ στον κλειστό στίβο (6.16μ) του Ρενό Λεβιλενί, ανεβάζοντας τον πήχη χτο 6.17μ και το 6.18μ, άρχισαν οι συζητήσεις για τον επόμενο Γιουσέιν Μπολτ. Με το που κατέρριψε και το 6.14μ που Σεργκέι Μπούμπκα στον ανοιχτό, οι συζητήσεις φούντωσαν. «Όλοι με ρωτούσαν αν μπορώ να διαδεχθώ τον Γιουσέιν Μπολτ όμως αυτό δεν με απασχολεί τόσο. Είμαστε εντελώς διαφορετικοί χαρακτήρες με τον Μπολτ και κάνουμε διαφορετικά αγωνίσματα. Εγώ προσπαθώ να πηδάω ψηλότερα και απλά να είμαι όσο μπορώ ο εαυτός μου. Μου αρέσει να δίνω σόου όμως αυτό είναι κάτι που έρχεται μόνο του δίχως να το επιδιώκω. Στο στίβο υπάρχουν πολλοί σπουδαίοι αθλητές σε όλα τα αγωνίσματα. Όταν κάποιος από τους σταρ αποσύρεται, κάποιος άλλος έρχεται και συνεχίζει. Δεν υπάρχει κανένας λόγος ανησυχίας στο άθλημα μας θα υπάρχουν εξαιρετικές επιδόσεις» τόνισε ο 21χρονος επικοντιστής μιλώντας σε σουηδικά ΜΜΕ.
Αναφερόμενος στην πίεση που υπάρχει στον ίδιο για τα αποτελέσματα, ο Ντουπλάντις απάντηση: «Από πολύ μικρός, υπάρχουν προσδοκίες για αποτελέσματα. Και γω όμως έχω μεγάλες απαιτήσεις από τον εαυτό μου. Από μικρός πίστευα ότι θα καταρρίψω το παγκόσμιο ρεκόρ και πως θα φτάσω σε ύψη που θα μπορώ να διεκδικώ χρυσά Ολυμπιακά μετάλλια, οπότε οι προσδοκίες των άλλων ήταν ίδιες με τις δικές μου και αυτό δε μου δημιούργησε πίεση».
Ο Ντουπλάντις μίλησε και για τον μεγάλο Σεργκέι Μπούμπκα που πλέον δεν έχει στην κατοχή του κανένα παγκόσμιο ρεκόρ, είναι όμως αυτός που έχει περάσει περισσότερες φορές από οποιονδήποτε άλλον τα έξι μέτρα μετρώντας 45(!) με τον Ρενό Λαβιλενί να είναι δεύτερος με 17. O Ντουπλάντις μετρά 13 (οι 10 το 2020) και είναι μόλις 21 ετών. «Ο Μπούμπκα ακόμα θεωρείται ο κορυφαίος επικοντιστής όλων των εποχών και θέλω να πετύχω ότι έχει καταφέρει και αυτός. Θέλω να πηδήξω ακόμα ψηλότερα και περάσω περισσότερες φορές τα 6μ. Θέλω να κάνω πράγματα που κανείς άλλος δεν έχει καταφέρει και αν και ο δρόμος είναι ακόμα μακρύς, έχω κάνει καλή αρχή…».

ΠΗΓΗ Sportsfeed.gr

Related Posts