ΤΟΥΡΙΣΜΟΣ

Ξανά χωρίς καραντίνα η Κρήτη για Βρετανία | Η Ιταλία εκτός ασφαλών προορισμών

Η Κρήτη ξαναμπήκε στην λίστα των ασφαλών προορισμών της Βρετανίας χθες το απόγευμα, στην εβδομαδιαία αναθεώρηση των λιστών, που ανακοίνωσε ο Άγγλος υπουργός Μεταφορών, εξέλιξη  που σημαίνει ότι οι τουρίστες  που επιστρέφουν δεν θα υποχρεούνται πλέον σε καραντίνα.

money tourism copyright photo
© money tourism copyright photo

Την περασμένη εβδομάδα, πέντε άλλα ελληνικά νησιά επανήλθαν στη λίστα των ασφαλών προορισμών.

Παράλληλα, η Ιταλία βρέθηκε στην λίστα των μη ασφαλών προορισμών για το Ηνωμένο Βασίλειο αφού αφαιρέθηκε από τις ασφαλείς λίστες της κυβέρνησης, ανακοίνωσε ο Grant Shapps μέσω του Twitter, όπως συνηθίζει.

Η αλλαγή ισχύει και για το Βατικανό και τον Άγιο Μαρίνο.

Κατά παρέκκλιση από τη συνήθη εφαρμογή των αλλαγών στους διαδρόμους, οι νέοι κανόνες θα ισχύουν από τις 4 π.μ. την Κυριακή 18 Οκτωβρίου, και όχι την ίδια ώρα το Σάββατο.

Ο υπουργός Μεταφορών επιβεβαίωσε επίσης ότι η απομάκρυνση της Ιταλίας ισχύει σε ολόκληρο το Ηνωμένο Βασίλειο και είπε ότι οι κανόνες που σχετίζονται με την Ελλάδα εφαρμόζονται επίσης σε ολόκληρο το Ηνωμένο Βασίλειο, συμπεριλαμβανομένης της Σκωτίας.

Ο Flavio Zappacosta, διευθυντής του ιταλικού εθνικού τουριστικού συμβουλίου του Ηνωμένου Βασιλείου και της Ιρλανδίας, δήλωσε: «Φυσικά, είναι πολύ απογοητευτικό να μάθουμε  ότι η Ιταλία έχει αφαιρεθεί από την ασφαλή λίστα ταξιδιών του Ηνωμένου Βασιλείου σήμερα. Οι πόλεις, οι ακτές, η εξοχή και τα σημαντικότερα αξιοθέατα μας είναι παγκόσμιας κλάσης και έχουμε εφαρμόσει ισχυρά πρωτόκολλα για να διατηρήσουμε τους επισκέπτες μας ασφαλείς, οπότε αυτή είναι μια πολύ απογοητευτική εξέλιξη για τον τουρισμό στην Ιταλία και σίγουρα θα καθυστερήσει την ανάκαμψή μας”.

ksd
adv

ΠΗΓΗ money-tourism.gr

Related Posts