ΓΕΝΙΚΕΣ

Ξεδόντιασμα με σκαρπίνι

Σάκης Μουμτζής
Σάκης Μουμτζής

Μάλλον το παιδί έχει αποτρελαθεί. Υπόσχεται πως θα σταματήσει τις επιδοτήσεις στα κανάλια, πως θα καταργήσει τη βουλευτική ασυλία και το ακαταδίωκτο των τραπεζιτών, καθώς και τον διορισμό πολιτικών στα νοσοκομεία. Κάποιος να του πει ότι την Κυριακή διεξάγονται εσωκομματικές εκλογές και όχι εθνικές. Ελπίζω να καταλάβει τη διαφορά. Αλλά έχει πάρει φόρα. Απείλησε δικαστές και δημοσιογράφους πως θα τους ξεδοντιάσει. Δε μας είπε πώς θα τα καταφέρει, αλλά αυτό που σίγουρα κατάφερε ήταν μια δήλωση αποδοκιμασίας της Ένωσης Δικαστών και Εισαγγελέων. Έχουμε άλλες δύο ημέρες μέχρι τις εκλογές οπότε ποιος ξέρει τι άλλο θα ακούσουμε με τη φόρα που έχει πάρει ή πού αλλού θα πάει. Τον βλέπω να επισκέπτεται και το Σκοπευτήριο Καισαριανής. Άλλοι, άσπονδοι φίλοι του, τον προέτρεψαν να πάει και στον Γράμμο. Κι εκεί με σκαρπίνι.

Εν τω μεταξύ στελέχη του ΣΥΡΙΖΑ, που διατηρούν αποθέματα σοβαρότητας, άρχισαν να μιλούν για διάσπαση. Η κυρία Όλγα Γεροβασίλη, μάλιστα, δήλωσε πως «δεν είναι κακές οι διασπάσεις», επικαλούμενη την αποχώρηση του Λαφαζάνη και του Βαρουφάκη μετά την κυβίστηση του Αλ. Τσίπρα τον Ιούλιο του 2015. Μια διάσπαση που λειτούργησε λυτρωτικά για τον ΣΥΡΙΖΑ, καθώς έφυγαν τα «επαναστατικά» βαρίδια από τη μια μεριά και από την άλλη το κόμμα κέρδισε τις εκλογές που ακολούθησαν, ενώ οι αποχωρήσαντες εξαφανίστηκαν.  Βέβαια, τότε οι συνθήκες ήταν εντελώς διαφορετικές. Ο Α. Τσίπρας είχε ακόμα υψηλή δημοτικότητα, ο ΣΥΡΙΖΑ ήταν ήδη κυβέρνηση και η Νέα Δημοκρατία δεν έπειθε πως μπορούσε να ανακάμψει, πέραν κάποιων σοβαρών λαθών τακτικής που έκανε.

Σήμερα ο ΣΥΡΙΖΑ βρίσκεται σε μια πρωτοφανή κρίση, ο ηγέτης που ομογενοποιούσε τον πολιτικό λόγο του κόμματος έχει αποχωρήσει και αίφνης εμφανίστηκε στο προσκήνιο ένας νεοσσός της πολιτικής -που δεν ήταν καν γραμμένος στο κόμμα- να διεκδικεί την ηγεσία με συμπεριφορά που ουδεμία σχέση έχει με την Αριστερά.

Αν δεχτούμε πως οι άλλοι συνδιεκδικητές έχουν κάποιες κοινές αναφορές, ο χρυσοποίκιλτος φιόγκος κινείται σε άλλο μήκος κύματος, ώστε εύλογα τρέχει το σενάριο της διάσπασης αν αυτός επικρατήσει, επικράτηση που τη θεωρώ απίθανη. Πιο πιθανό θεωρώ το σενάριο, αν ηττηθεί λαμβάνοντας ένα αξιοπρεπές ποσοστό, να έχει ως εναλλακτική τη δημιουργία δικού του κόμματος με τη συνδρομή πρωτοκλασάτων στελεχών του ΣΥΡΙΖΑ.

Πάντως, για να έχει αρχίσει να ακούγεται η λέξη «διάσπαση», αυτό σημαίνει πως κάποιοι τη βλέπουν ως μια λύση.

Υ.Γ. Χθες μου τηλεφώνησε ο Κώστας Λαλιώτης που διέψευσε τον ισχυρισμό του Στέφανου Τζουμάκα πως το 2015 βοήθησε τον ΣΥΡΙΖΑ. Μάλιστα μου έστειλε στο μέιλ την επιστολή διάψευσης που απέστειλε στο «Πρώτο Θέμα». Όπως μου εξήγησε, καθυστέρησε να αντιδράσει διότι βρισκόταν στην Αρκαδία και μόλις χθες πληροφορήθηκε για την κυριακάτικη συνέντευξη Τζουμάκα.

ΠΗΓΗ: www.liberal.gr

The post Ξεδόντιασμα με σκαρπίνι first appeared on Times News.

ΠΗΓΗ TIMESNEWS

Related Posts