ΑΘΛΗΤΙΣΜΟΣ

Ξεκινά το καμπ για τον ανώμαλο αλλά σε λάθος στίβο

Στην Καλαμπάκα θα βρίσκεται αύριο η αποστολή που θα συμμετάσχει στο ευρωπαϊκό πρωτάθλημα ανωμάλου δρόμου στο Δουβλίνο.

Οι 13 αθλητές και αθλήτριες θα πραγματοποιήσουν 10ήμερο καμπ προετοιμασίας χρησιμοποιώντας το στίβο στις Σκαμνιές και το στάδιο της Καλαμπάκας. Δηλαδή θα προετοιμαστούν για έναν στίβο πολύ δύσκολο, με ανηφόρες και εμπόδια, σε μια φλατ διαδρομή, ιδιαίτερα εύκολη για τα δεδομένα του ανωμάλου δρόμου ενώ θα κάνουν και κομμάτια στο στάδιο.
Οι προπονητές θα προσπαθήσουν να αντιμετωπίσουν το πρόβλημα βάζοντας τα μεγάλα κομμάτια της προπόνησης στο κομμάτι που έχει μια κάποια ανηφόρα στις Σκαμνιές.
Σωστή η σκέψη του ΣΕΓΑΣ να στείλει 13μελη αποστολή στο ευρωπαϊκό, σωστή και η απόφαση για προετοιμασία, λάθος όμως η επιλογή που όμως έγινε γιατί η περιφέρεια της Θεσσαλίας ανέλαβε να καλύψει τα έξοδα. Δυστυχώς όμως οι Έλληνες δρομείς δεν προετοιμάζονται σε δύσκολες διαδρομές που αυτή είναι και η ουσία του ανωμάλου. Θυμηθείτε το παγκόσμιο στο Άαρχους που η διαδρομή είχε τρομερή κλίση στην ανηφόρα με τους δρομείς να τρέχουν και πάνω σε… σκεπή. Σε αυτές τις συνθήκες οι Έλληνες είναι αμαθείς και αυτός είναι ένας παράγοντας που επηρεάζει και το αποτέλεσμα.

Οι 13 δρομείς που θα βρεθούν από αύριο στις Σκαμνιές για προετοιμασία με τους προπονητές τους και επικεφαλής τον Δημήτρη Θεοδωρίδη είναι:

Νέοι άνδρες
Μάριος Αναγνώστου, Νέστορας Κολλιός, Δημήτρης Τσάκαλος
Έφηβοι
Παναγιώτης Γιαννάτης, Πέτρος Παπαϊωάννου (φωτογραφία)
Γυναίκες
Αναστασία Μαρινάκου, Κατερίνα Ασημακοπούλου
Νέες γυναίκες
Ισμήνη Παναγιωτοπούλου, Νικολέτα Κυνατίδου, Δάφνη Λαβασά
Νεάνιδες
Μαρία Κάσσου, Ελένη Ιωαννίδου, Βασιλεία Σπύρου

ΠΗΓΗ Sportsfeed.gr

Related Posts