ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ

ΟΑΕΔ: Πότε σταματούν οι αιτήσεις για επιδότηση σε 4.800 νέες θέσεις εργασίας

Σκοπός της δράσης είναι η προώθηση της απασχόλησης, ιδιαίτερα για τους μακροχρόνια ανέργους και τους ανέργους μεγαλύτερων ηλικιών, των οποίων η συνεχόμενη ανεργία δυσχεραίνει την επανένταξή τους στην αγορά εργασίας

Μέχρι τη Δευτέρα, 27 Σεπτεμβρίου 2021, στις 23:59, έχουν τη δυνατότητα οι ενδιαφερόμενοι να υποβάλλουν στον ΟΑΕΔ αιτήσεις επιχειρήσεων για τον β’ κύκλο του προγράμματος για νέες θέσεις εργασίας.

Συνολικά, προβλέπονται 4.800 νέες θέσεις εργασίας για ανέργους άνω των 30 ετών, με έμφαση στους ανέργους και στους μακροχρόνια ανέργους άνω των 50 ετών.

Οι θέσεις αφορούν στις λιγότερο ανεπτυγμένες περιφέρειες της χώρας (Αν. Μακεδονίας και Θράκης, Δυτικής Ελλάδας, Ηπείρου, Θεσσαλίας και Κεντρικής Μακεδονίας).

Σύμφωνα με τον ΟΑΕΔ:

«Το πρόγραμμα απευθύνεται σε ιδιωτικές επιχειρήσεις, η διάρκεια της επιδότησης είναι 12 μήνες και τα ποσά της μηνιαίας επιχορήγησης μισθού και ασφαλιστικών εισφορών για την πρόσληψη ανέργων σε νέες θέσεις πλήρους απασχόλησης έχουν ως εξής:

  • 473 € για τους ανέργους ηλικίας έως και 49 ετών
  • 568 € για τους ανέργους ηλικίας 50 ετών και άνω
  • 615 € για τους μακροχρόνια ανέργους
  • 710 € για τους μακροχρόνια ανέργους 50 ετών και άνω

Σκοπός της δράσης είναι η προώθηση της απασχόλησης, ιδιαίτερα για τους μακροχρόνια ανέργους και τους ανέργους μεγαλύτερων ηλικιών, των οποίων η συνεχόμενη ανεργία δυσχεραίνει την επανένταξή τους στην αγορά εργασίας.

Ο συνολικός προϋπολογισμός του προγράμματος ανέρχεται στα 44.000.000 € και συγχρηματοδοτείται από την Ελλάδα και την Ευρωπαϊκή Ένωση (το Ευρωπαϊκό Κοινωνικό Ταμείο) μέσω του Ε.Π. “Ανάπτυξη Ανθρώπινου Δυναμικού, Εκπαίδευση και Δια Βίου Μάθηση 2014-2020″».

Οι επιχειρήσεις μπορούν να υποβάλλουν αιτήσεις στο Πληροφοριακό Σύστημα Κρατικών Ενισχύσεων του Υπ. Ανάπτυξης και Επενδύσεων, στη διεύθυνση www.ependyseis.gr.

Η δημόσια πρόσκληση, καθώς και περισσότερες πληροφορίες βρίσκονται στη διεύθυνση http://www.oaed.gr/anoikta-programmata.

Μετά το τέλος του προγράμματος δεν υπάρχει δέσμευση απασχόλησης, ενώ προβλέπονται ταχύτερες και απλουστευμένες διαδικασίες για την ένταξη και την αποπληρωμή.

Στην επιχορήγηση του μισθολογικού και μη μισθολογικού κόστους συμπεριλαμβάνονται τα αντίστοιχα δώρα Χριστουγέννων και Πάσχα, καθώς και επιδόματα αδείας.

Διαβάστε ακόμη

Ακίνητα – ΕΝΦΙΑ: Άλλαξε ο χάρτης περιουσιών και φόρων από «τακτοποιήσεις», Airbnb και μεταβιβάσεις

«Workation» από την Ελλάδα προτείνει στους Βρετανούς η TUI – Πόσο κοστίζουν τα «πακέτα»

Γερμανικές εκλογές: Όλα τα μετεκλογικά σενάρια είναι πιθανά

ΠΗΓΗ NEWMONEY

Related Posts