ΑΘΛΗΤΙΣΜΟΣ

Οι αγώνες 5/10λχλμ σε δημόσιο δρόμο και ο ανώμαλος στην πρόκριση για Ολυμπιακούς!

Η παγκόσμια ομοσπονδία στίβου, λαμβάνοντας υπόψη την αύξηση της δημοφιλίας των αγώνων 5 και 10χλμ σε δημόσιο δρόμο, αποφάσισε να τους συμπεριλάβει στη διαδικασία πρόκρισης για τους Ολυμπιακούς Αγώνες του 2024.

του Γιώργου Κατσαρού
[email protected]

Οι αγώνες των 5χλμ και 10χλμ που θα συμπεριληφθούν στη λίστα των αναγνωρισμένων από την World Athletics, θα προσμετρώνται για την πρόκριση στους Ολυμπιακούς Αγώνες και τα παγκόσμια πρωταθλήματα που θα αφορούν στα αγωνίσματα των 5.000μ και 10.000μ εντός σταδίου.
Η World Athletics το προχωρά ακόμα περισσότερο θέλοντας να στηρίξει ακόμα περισσότερο το παγκόσμιο tour που ξεκίνησε στον ανώμαλο δρόμο, τα αποτελέσματα των αγώνων αυτής της σειρά θα μπουν στη διαδικασία πρόκρισης για τα 10.000μ εντός σταδίου.
Πιο συγκεκριμένα, οι οκτώ πρώτοι άνδρες και οι πρώτες οκτώ γυναίκες στο ranking του ανώμαλου δρόμου (που δεν έχουν πιάσει όριο ή δεν είναι στο παγκόσμιο ranking), θα παίρνουν την πρόκριση για τα 10.000μ κάνοντας την αρχή από το παγκόσμιο πρωτάθλημα του 2023.
Tα όρια για τα 10.000μ του παγκοσμίου πρωταθλήματος της Βουδαπέστης 2023 θα ανακοινωθούν στο εκτελεστικό συμβούλιο του Ιουλίου.

ΠΗΓΗ Sportsfeed.gr

Related Posts