ΤΟΥΡΙΣΜΟΣ

Οι ακυρώσεις πτήσεων “χτύπημα” για τους Γερμανούς ταξιδιώτες | Νέα έρευνα

Τη δική τους Οδύσσεια βιώνουν καθημερινά οι ταξιδιώτες στην Ευρώπη το φετινό καλοκαίρι, με τις ακυρώσεις πτήσεων να αποτελούν τον κανόνα και, δυστυχώς, όχι την εξαίρεση. Από αυτόν τον κανόνα δεν θα μπορούσαν να ξεφύγουν οι Γερμανοί ταξιδιώτες, οι οποίοι σε ποσοστό 14% έχουν, ήδη, επηρεαστεί από τις ακυρώσεις πτήσεων.

Σύμφωνα με έρευνα του ινστιτούτου έρευνας κοινής γνώμης Yougov, που μόλις δημοσιεύθηκε, μπορεί στην πλειονότητα (80%) των ταξιδιωτών από τη Γερμανία οι καθημερινές ακυρώσεις πτήσεων να μην έχουν αντίκτυπο στα προγραμματισμένα, ταξιδιωτικά τους σχέδια, ωστόσο, τα πλάνα διακοπών του 14% των Γερμανών έχουν ήδη επηρεαστεί.

Μόνο την περασμένη Τετάρτη, κατά τη διάρκεια της προειδοποιητικής απεργίας του προσωπικού εδάφους της Lufthansa, στη Γερμανία, στο αεροδρόμιο της Φρανκφούρτης, το μεγαλύτερο αεροδρόμιο της χώρας, ακυρώθηκαν πάνω από 700 από τις 1.160 προγραμματισμένες πτήσεις, δημιουργώντας ένα πραγματικό χάος στο αεροδρόμιο.
Από αυτές τις ακυρώσεις σχεδόν 100.000 ταξιδιώτες επηρεάστηκαν, στη συντριπτική πλειοψηφία τους άνθρωποι που ταξίδευαν για καλοκαιρινές διακοπές, οι οποίοι είδαν το όνειρό τους να μετατρέπεται σε εφιάλτη, καθώς δεν υπάρχουν άμεσα διαθέσιμες πτήσεις για τον προορισμό των διακοπών τους. Αυτό σημαίνει πως το ταξίδι που με τόση ανυπομονησία περίμεναν -ορισμένοι για πάνω από δυο χρόνια- έγινε… καπνός.
Στην ίδια έρευνα προέκυψε ότι στην πλειοψηφία τους (54%) οι Γερμανοί παραθεριστές επιλέγουν για τις διακοπές τους έναν νέο προορισμό, ενώ, αντίθετα, το 27% επιλέγει να περάσει τις διακοπές του σε ένα γνώριμο μέρος. 
Πάντως, οι ακυρώσεις πτήσεων, ακόμη και την τελευταία στιγμή, αφότου οι εν δυνάμει ταξιδιώτες έχουν ήδη περάσει από τον έλεγχο ασφάλειας, στα αεροδρόμια, σε όλη την Ευρώπη, δεν αποτελούν έκπληξη το φετινό καλοκαίρι. Ενώ, οι ιστορίες ταξιδιωτών που οι πολυ-αναμενόμενες διακοπές τους παρέμειναν όνειρο είναι χιλιάδες. Την ίδια στιγμή, πολύωρες καθυστερήσεις, τεράστιες ουρές, που εκτείνονται έξω από τους χώρους  των αεροσταθμών και  χαμένες αποσκευές, αποτελούν μια συνήθη, καθημερινή εικόνα στα ευρωπαϊκά αεροδρόμια, τη φετινή καλοκαιρινή περίοδο.
Η YouGov διαθέτει ένα από τα μεγαλύτερα δίκτυα έρευνας αγοράς στον κόσμο, με περισσότερα από 11 εκατομμύρια εγγεγραμμένα μέλη, σε πάνω από 55 αγορές και γραφεία στο Ηνωμένο Βασίλειο, την Ευρώπη, τη Βόρεια και Νότια Αμερική, τη Μέση Ανατολή, την Ινδία και την Ασία-Ειρηνικό.

ΠΗΓΗ money-tourism.gr

Related Posts