ΑΘΛΗΤΙΣΜΟΣ

Οι Αμερικανοί ανοίγουν την πόρτα σε Ρώσους – Λευκορώσους

Με τενίστες και τενίστριες από τη Ρωσία και τη Λευκορωσία θα διεξαχθεί το US open καθώς οι Αμερικανοί αποφάσισαν να μην ακολούθησουν την πρακτική των Βρετανών.

της Αλεξάνδρας Καραμπουρνιώτη
[email protected]

Σε αντίθεση με το Γουίμπλεντον όπου δε θα υπάρξει κανένας εκπρόσωπος από Ρωσία και Λευκορωσία, στο αμερικάνικο όπεν θα αγωνιστούν κανονικά αλλά υπό καθεστώς ανεξάρτητου αθλητή και αθλήτριας.
Στις ΗΠΑ τα πάντα είναι μπίζνες και ο αθλητισμός δεν αποτελεί σε καμία περίπτωση εξαίρεση. Με τον Ράφα Ναδάλ κατά 90% εκτός λόγω του ποδιού του και τον Νόβακ Τζόκοβιτς να μη διαθέτει πιστοποιητικό εμβολιασμού (απαραίτητη προϋπόθεση για την είσοδο αλλοδαπού στις ΗΠΑ) οι Αμερικανοί σε καμία περίπτωση δε θέλουν να χάσουν και του εκπροσώπους της Ρωσίας (κυρίως) αποδυναμώνοντας και άλλο την εμπορικότητα του US open. Και φυσικά σε καμία περίπτωση δεν ήθελαν να τους αφαιρεθούν οι βαθμοί όπως έγινε με το Γουίμπλεντον. Οπότε ο Ντανιίλ Μαντβέντεφ εκτός απροόπτου θα έχει την ευκαιρία να υπερασπιστεί τον τίτλο του στη Νέα Υόρκη και το 4ο γκραν σλαμ της χρονιάς δε θα στερηθεί των εκπροσώπων της Ρωσίας (άνδρες – γυναίκες) και Λευκορωσίας (κυρίως γυναίκες).

ΠΗΓΗ Sportsfeed.gr

Related Posts