ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ ΤΟΥΡΙΣΜΟΣ

Οι Αμερικανοί millennials ψηφίζουν (και πάλι) Ελλάδα (pic)

Η Ελλάδα παραμένει ένας από τους δημοφιλέστερους προορισμούς των Αμερικανών ταξιδιωτών, επιβεβαίωσε μία ακόμα κορυφαία διάκριση που κατέκτησε στην αγορά των ΗΠΑ.

Συγκεκριμένα, η Ελλάδα αναδείχθηκε για 4η συνεχόμενη φορά ως η «Αγαπημένη Χώρα» (Favorite Country) των Αμερικανών millennials, στο πλαίσιο των βραβείων «The Trazees 2023», που οργάνωσε για ένατη χρονιά η εκδοτική εταιρεία FXEpress Publications.

Όπως επισημαίνεται στη σχετική ανακοίνωση «είναι σαφές ότι η Ελλάδα είναι πρωτοπόρος στον τουριστικό κλάδο και ο αγαπημένος προορισμός των ταξιδιωτών ηλικίας από 25 έως 40 ετών, που αποτελούν την πλέον περιζήτητη δημογραφική κατηγορία τουριστών διεθνώς».

Τα συγκεκριμένα βραβεία απονέμονται μετά από ψηφοφορία των αναγνωστών της ιστοσελίδας TrazeeTravel.com, διαδικτυακό «αδελφάκι» του κορυφαίου αμερικανικού ταξιδιωτικού περιοδικού «Global Traveler», η οποία ειδικεύεται στο συγκεκριμένο ηλικιακό κοινό, παρέχοντας πληροφορίες για προορισμούς σε όλον τον κόσμο και αναλυτικά στοιχεία για τις σύγχρονες ταξιδιωτικές τάσεις.

Σύμφωνα με τον ΕΟΤ, η ψηφοφορία για τα φετινά βραβεία πραγματοποιήθηκε από τις 6 Δεκεμβρίου 2022 μέχρι τις 15 Μαΐου 2023, με τους αναγνώστες να εκφράζουν τις προτιμήσεις τους σε δεκάδες κατηγορίες, στις οποίες εκτός από την «Αγαπημένη Χώρα» περιλαμβάνονται ακόμα αεροπορικές εταιρείες και αεροδρόμια, ξενοδοχεία και ξενοδοχειακές αλυσίδες, εταιρείες κρουαζιέρας και τουριστικοί πράκτορες, προορισμοί για τουρισμό περιπέτειας, γαστρονομίας και ταξίδι του μέλιτος, city break προορισμοί κ.ά.

Η τελετή των βραβείων πραγματοποιήθηκε χθες Τρίτη 15 Αυγούστου στο Aloft Dallas Downtown των ΗΠΑ, ενώ το ελληνικό βραβείο παρέλαβε προϊστάμενος της Υπηρεσίας ΕΟΤ Βόρειας Αμερικής, Κωνσταντίνος Χαροκόπος.

Διαβάστε ακόμη

Μητσοτάκης: Κλείνουν όλες οι λέσχες οπαδών – Στην ΕΛΑΣ ο έλεγχος σε θύρες οργανωμένων 

Νέα «επιθετική» κίνηση για τη μείωση του δημόσιου χρέους

Youth Pass: Πότε θα καταβληθεί – Ποιοι είναι δικαιούχοι των 150 ευρώ

Για όλες τις υπόλοιπες ειδήσεις της επικαιρότητας μπορείτε να επισκεφτείτε το Πρώτο ΘΕΜΑ

ΠΗΓΗ NEWMONEY

Related Posts